fbpx
-1

Oamenii de știința de la NASA susțin că sonda spațială New Horizons a văzut și înregistrat un “zid”, cel mai probabil de hidrogen, extrem de strălucitor, la granița exterioară a sistemului nostru solar. Acest perete de hidrogen se află într-o zonă în care vânturile solare se pierd iar masa de materie interstelară este mult prea slabă. Jeturile de materie și energie puternice emise de Soare reușesc să călătorească spre exteriorul galaxaiei, însă, la un moment dat, acestea își pierd din putere și nu mai reușesc să împingă praful și celelalte materii mici și misterioase care plutesc în galaxia noastră. Acolo este punctul în care se formează o barieră vizibilă. Într-o parte sunt ultimele rămășițe ale vânturilor solare, iar în partea opusă, în direcția mișcării Soarelui în galaxie, sunt acumulările de materii interstelare, inclusiv de hidrogen.

Alice, instrumentul de la bordul New Horizons, responsabil de această constatare, este mult mai sensibil decât orice alt instrument similar aflat la bordul unei sonde trimise în spațiul cosmic. Instrumentul este programat să funcționeze între 15 și 20 de ani, și cu siguranța în viitor va transmite către Terra și alte informații interesante de la marginea sistemului solar, care, de ce nu, să ne aproprie și mai mult de dezlegarea misterelor din jurul formării acestor sisteme și chiar a întregului Univers.

New Horizons este o sondă spațială lansată de NASA la 19 ianuarie 2006, în cadrul Programului New Frontiers, concepută pentru studierea planetei pitice Pluton, și a satelitului său Charon. Pe 5 iunie, sonda New Horizons a „revenit la viaţă” după şase luni de hibernare electronică. NASA a decis ca sonda să fie pusă pe modul de hibernare pe 21 decembrie 2017. După reactivare, sonda a transmis un semnal radio către Pământ pentru a anunţa că este din nou operaţională. În prezent, New Horizons se află la 6,11 miliarde de kilometri depărtare de Pământ.

NASA

Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/zidul-de-hidrogen-extrem-de-stralucitor-de-la-marginea-sistemului-nostru-solar-nasa-vorbeste-in-premiera-despre-aceasta-descoperire/


Like it? Share with your friends!

-1