fbpx
0

Profețiile de la Fatima sunt o serie de trei dezvăluiri, făcute de Fecioara Maria. În mai 2000, „a treia profeție” mult așteptată din Fatima a fost în cele din urmă dezvăluită de Vatican. Pentru unii, a fost o ușurare și pentru alții o dezamăgire impresionantă. Iată care este adevărul celor trei profeții de la Fatima.

Profețiile de la Fatima

În Biserica Romano-Catolică , „miracolul de la Fatima” este, fără îndoială, cea mai cunoscută apariție a Fecioarei Maria. Apariția ei celor trei copii păstori din Portugalia în 1917 a fost, potrivit multor martori, însoțită de mai multe evenimente inexplicabile, inclusiv o viziune comună despre dansul Soarelui și despre mișcarea cerului.

În timpul mai multor apariții, „Fecioara Maria” le-a oferit celor trei copii, trei profeții . Primele două au fost dezvăluite de Lucia dos Santos, cel mai mare dintre cei trei copii, după ce le-a scris la începutul anilor 1940, dar profeția treia și finală nu trebuia dezvăluită decât în ​​1960.

Dar 1960 a venit, iar a treia profeție nu a fost dezvăluită deoarece Vaticanul a spus că lumea nu era pregătită pentru ea. Această reticență de a dezvălui secretul a dus la speculații în rândul credincioșilor pentru că s-a speculat că era vorba despre sfârșitul lumii.

Profețiile de la Fatima – Prima profeție

În prima profeție, copiilor li s-a arătat o viziune terifiantă a Iadului și li s-a spus că „acolo merg sufletele păcătoșilor”. Apoi li s-a spus că ceea ce numim acum Primul Război Mondial, se va termina curând. „Războiul se va sfârși!”, a spus Lucia, citând-o pe Mama Fericită:

„dar dacă oamenii nu încetează să-l ofenseze pe Dumnezeu, atunci un rău va izbucni în timpul domniei lui Pius al XI-lea. Când veți vedea o noapte aprinsă de o lumină necunoscută, să știți că acesta este semnul mare dat de Dumnezeu că El este pe punctul de a pedepsi lumea pentru crimele sale, prin război, foamete și persecuții ale Bisericii și ale Sfântului Părinte „

S-a întâmplat aceasta profeție?

Primul Război Mondial s-a încheiat și a fost urmat de un război mai rău, cel de-Al Doilea Război Mondial. Dar amintiți-vă că Lucia a dezvăluit această profeție în scris în 1940 după ce Al Doilea Război Mondial a început deja.

De asemenea, este interesant faptul că Pius al XI-lea este numit în profeție. Când apariția Fecioarei Maicii Domnului ar fi făcut profeția în 1917, Papa Benedict al XV-lea. era Papa, iar Pius al XI-lea a devenit Papa în 1922.

Cum rămâne cu semnul „o noapte luminată aprinsă de o lumină necunoscută” înainte de izbucnirea războiului? Pe 25 ianuarie 1938, un spectacol remarcabil realizat de o aurora boreală a fost vizibil în Europa. Lumina era atât de strălucită încât oamenii se panicau.

Acest fenomen ar fi putut lumina noaptea într-un mod spectaculos, dar chiar și în 1917 aurora boreală nu era o „lumină necunoscută”. Din nou, Lucia a dezvăluit această profeție cu mult timp după ce s-a întâmplat.

Profețiile de la Fatima – A doua profeție

„Când vedeți o noapte aprinsă de o lumină necunoscută, să știți că acesta este semnul mare pe care vi l-a dat Dumnezeu că este pe cale să pedepsească lumea. Pentru a preveni acest lucru, voi veni să cer consacrarea Rusiei către Inima Mea Imaculată, și comuniunea de reparare în primele sâmbete ale fiecărei luni. Dacă cererile mele sunt luate în considerare, Rusia va fi convertită și va exista pace, dacă nu, ea va răspândi erorile în întreaga lume, provocând războaie și va persecuta Biserica. Binele va fi martirizat, Sfântul Părinte va avea multe de suferit și diferite națiuni vor fi anihilate „.

Mulți credincioși afirmă că această profeție prevede răspândirea comunismului din Rusia, devenită mai târziu Uniunea Sovietică. Războaiele au fost declanșate pentru a opri răspândirea comunismului. Apoi, în 1984, Papa Ioan Paul al II-lea a consacrat Uniunea Sovietică. Ulterior, în 1991, Uniunea Sovietică s-a dezintegrat în 15 țări separate, dar cu greu se poate spune că Rusia a suferit o conversie religioasă.

A treia profeție de la Fatima

În 1944, Lucia a scris cea de-a treia profeție și la prezentat episcopului portughez de Leiria. Ea a spus că instrucțiunile Fecioarei Maria sunt că nu ar trebui să fie dezvăluită publicului până în 1960. Episcopul a trimis profeția în Vatican.

În 1960, Paul Ioan al XXIII-lea a deschis profeția sigilată și a citit-o, iar credincioșii au așteptat cu nerăbdare revelația promisă. Dar nu a fost să fie! În aparența sfidării instrucțiunilor Maicii Ferice, Papa a refuzat să dezvăluie conținutul profeției spunând:

„Această profeție nu are legătură cu timpul meu”.

Unele voci au spus că Ioan al XXIII-lea a leșinat atunci când a citit al treilea secrete, deoarece specifică, potrivit martorilor oculari, că Papa va trăda turma și va întoarce oile sale către abatorul conceput de Lucifer. Ioan al XXIII-lea a leșinat pentru că el credea că va fi Papa care va deschide ușa lui Satan.

Sa speculat că Papa următor a citit profeția și, de asemenea, a ales să nu o facă publică. În cele din urmă, 40 de ani mai târziu, textul complet al profeției a fost făcut public, însă controversa care îl înconjoară este departe de a se sfârși.

La 13 mai 2000 Vaticanul a făcut un anunț surprinzător: secretul va fi în cele din urmă dezvăluit. Vaticanul a spus apoi lumii că secretul a fost o prevestire a încercării asasinării din 1981 asupra Papei Ioan Paul al II-lea.

Textul spune: „… Sfântul Părinte a trecut printr-un oraș mare în ruine suferind de durere și tristețe, s-a rugat pentru sufletele cadavrelor pe care le-a întâlnit pe drum; a ajuns în vârful muntelui, în genunchi la poalele crucii mari, a fost ucis de un grup de soldați care au tras gloanțe și săgeți în el … „

Acest scenariu nu descrie atacul asupra lui Ioan Paul al unui singur om, Mehmet Ali Agca, chiar în Piața San Pietro din mai 1981. Contextul nu este aceeași; nu era un grup de soldați, iar Papa, deși rănit grav, nu a fost ucis. În mod ironic, cu toate acestea, chiar înainte de dezvăluirea secretului, Ali Agca a spus că a fost obligat să încerce să-l omoare pe Papa ca parte a unui plan divin și că fapta sa a fost legată de al treilea secret al Fatimei. Ciudat, nu?

Controverse

Se spune că cea de-a treia profeție nu a fost făcută publică niciodată. Ceea ce a dezvăluit Vaticanul este doar o mică parte, de care a încercat să lege încercarea de asasinat asupra Papei. De ce a făcut acest lucru și de ce a ignorat dorința Fecioarei Maria? Răspunsul are legătură directă cu ceea ce scrie în această profeție.


Sursa: efemeride.ro


Like it? Share with your friends!

0