fbpx
0

Stepan, un copil născut într-o maternitate din oraşul Norilsk, Rusia, a rostit câteva cuvinte imediat după ce a venit pe lume. Părinţii, Rodion (25 de ani) și Lisa Bajeev (17 ani), au rămas uimiţi atunci când bebeluşul lor a deschis ochişorii şi a rostit clar cuvântul „tata”.

„Am fost uimită! Am auzit cu urechile mele cum copilul abia născut a vorbit!” – a spus, pentru revista Viața,  Maria Panova, medic obstretician care a asistat naşterea. „Eu lucrez în orașul Norisk de mai mulți ani (din 1986), însă nu am văzut niciodată aşa ceva. Dar faptul este absolut real!”

Cazul copilului care a vorbit imediat după naştere i-a uimit pe medici.

„Copiii nou-născuţi nu pot rosti aceste silabe. Până la vârsta de o lună nici nu gânguresc”, a afirmat Marina Panova. „Cu toate acestea, s-a întâmplat. Nu voi uita niciodată!”

La câteva minute după primul cuvânt rostit, Stepan a spus „mama”, iar a doua zi, când Lisa vorbea cu el, spunându-i că tata va veni curând, a fost surprinsă să-l audă răspunzând: „Cine? Tata?”

O explicaţie posibilă ar fi aceea că, în timpul sarcinii, părinţii lui Stepan au frecventat cursuri de practică spirituală pentru naştere, au citit literatură de specialitate şi au ascultat muzică.

„Tatăl lui Stepan este un om foarte dezvoltat spiritual, un sportiv, antrenor”, a explicat Marina Panova. „Cred că nu este întâmplător că acest cuplu frumos a  fost binecuvântat cu un astfel de copil”, a adăugat ea.

Copiii care se nasc în zilele noastre sunt mai dezvoltaţi decât cei care se năşteau cu zece ani în urmă.

„Fetusul este capabil să învețe încă din pântecele mamei, să perceapă lumea prin ea, prin simțurile sale”, spune Marina Panova. „Dacă ea se preocupă, ‹se comportă› cu el de parcă s-ar fi născut deja, copilul va fi diferit, talentat”. Oamenii de ştiinţă spun că acum, pe Pământ, se schimbă toate organismele vii. Astfel, şi omul este obligat să se adapteze la noile condiții de viață. De aceea, în lume se nasc tot mai des copii neobișnuiți.

„Feciorul încă nu a împlinit o lună, dar face totul înainte de ceilalți”, a spus tatăl copilului, Rodion Bajeev, în vârstă de 25 de ani. „Recent, la noi a venit o asistentă medicală din clinică şi s-a mirat. Stepan se răstoarnă pe burtă, deși de obicei copiii la această vârstă încă nu fac acest lucru. Cel mai important lucru este să așteptaţi copilul şi să-l iubiţi din prima clipă. Când Lisa a fost însărcinată, noi i-am citit lui Stepan poveşti, poezii pentru copii. Eu am cântat la chitară și cu vocea. Copilul aflat în burta mamei parcă asculta şi se calma. Și acum fiul parcă recunoaşte aceste cântece și povești pe care noi i le-am spus în timpul sarcinii. Le ascultă cu atenție.”

Cea mai îngrijorătoare problemă, potrivit profesorului Lugovenco, este incapacitatea de a dezvolta capacităţile la copiii neobișnuiţi.

„Adulții nu ştiu cum să procedeze cu acești copii, iar copiii nu găsesc la adulţi niciun fel de înţelegere şi nici un fel de îndrumare”, a afirmat profesorul Lugovenco. „ Avem nevoie de școli noi, astfel de copii nu pot învăţa în școlile obişnuite. Avem nevoie de noi cadre didactice și de noi metode de predare, relatează ganduridinierusalim.ro


Citește mai mult: https://stiinta-mister.ro/un-nou-nascut-a-pronuntat-primele-cuvinte-imediat-dupa-nastere-cum-explica-medicii-acest-caz-neobisnuit/


Like it? Share with your friends!

0