fbpx
0

Un dispozitiv ce permite administrarea substanţelor medicamentoase direct în creier a fost implantat în zona laterală a capului mai multor pacienţi diagnosticaţi cu boala Parkinson, în cadrul unui studiu de pionierat efectuat în Marea Britanie, relatează Press Association.

Dispozitivul a fost utilizat pentru a inocula direct în zona afectată a creierului o proteină produsă în mod natural, despre care se crede că ar ajuta la repararea celulelor afectate de boala Parkinson.

Rezultatele studiului clinic oferă o speranţă pacienţilor diagnosticaţi cu boala Parkinson, au notat oamenii de ştiinţă.

În total, 41 de persoane au fost supuse unei intervenţii chirurgicale robotizate pentru implantarea în creier a patru tuburi, în cadrul studiului finanţat de organizaţia Parkinson’s UK, desfăşurat în asociere cu North Bristol NHS Trust. Sistemul conceput special a permis inocularea cu mare acurateţe a unei proteine, numită factor neurotrofic derivat din linia celulelor gliale (GDNF), în zona afectată din creier.

Citește mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/un-implant-cerebral-a-fost-utilizat-in-tratamentul-bolii-parkinson-in-cadrul-unui-studiu-de-pionierat/


Like it? Share with your friends!

0