0

„Suntem un club de fotbal profesionist care joacă în Campionatul Ligii Naționale din Divizia a Treia a Spaniei și vrem să fim o portavoce a milioanelor de oameni care cred în teoria Pământului plat și a tuturor celor care caută răspunsuri…”

O fi mingea rotundă, însă când vine vorba de locul pe care aleargă, jucătorii unui club de fotbal din Spania vor ca lumea întreagă să afle că Pământul este plat, iar acum au un nume și echipamente cu care să trâmbițeze această idee.

După cum se arată în declarația de intenție de pe site-ul echipei, „vom fi primul club de fotbal asociat cu o cauză, o idee, fără să aibă un loc anume”. Oare fiindcă niciun oraș nu îi vrea?

Președintele clubului, Javi Poves, a anunțat pe noul site al echipei că clubul Mostoles Balompie (Mostoles este al doilea oraș ca mărime din zona metropolitană Madrid și „balompie” înseamnă „fotbal”), care joacă în Campionatul Ligii Naționale din Divizia a Treia din Spania (al patrulea sau cel mai de jos nivel al sistemului de fotbal spaniol, în cadrul căruia se întrec 360 de echipe) va părăsi orașul său de baștină și va deveni cunoscut drept „FC Pământul Plat”.

Javi Poves speră că adepții teoriei Pământului plat din lumea întreagă vor susține ideea și echipa. Poves a venit cu o idee de marketing strategic făcând acest anunț, care a fost rapid preluat de mass-media din lumea întreagă.

Se pare că Poves speră că curioșii care vor vizita site-ul echipei vor cumpăra drept suvenir un tricou cu noul logo al echipei. Echipa nu e deloc rea.

Sub titulatura Mostoles Balompie, fotbaliștii au jucat suficient de bine cât să promoveze în Divizia a Treia. Și, dacă trebuie să-ți alegi o cale de a promova propria ta credință în teoria Pământului plat, se pare că sportul este cea mai bună opțiune: foști și actuali baschetbaliști din NBA, precum Kyrie Irving, Shaquille O’Neal și Steph Curry spun că cred în această teorie.

„Există trei modalități de a manipula mintea – ce citești, ce vezi și ce auzi. La școală, suntem învățați mai întâi faptul că Columb a descoperit America, însă, când a ajuns acolo, a dat peste niște oameni cu pielea albă și cu plete care fumau pipa păcii. Ce îți spune acest lucru? Faptul că nu Columb a descoperit America.” – Javi Poves, „FC Pământul Plat”

O mare parte a mișcării Pământului plat, după cum subliniază Shaquille O’Neal, nu încearcă să demonstreze teoria, ci faptul că guvernul sau cei de la putere ascund de mase adevărul privind forma Pământului.

Dintr-un motiv sau altul, această teorie atrage sportivii – pe lângă cei menționați, lista include și jucători de fotbal american celebri.

Cine lipsește? Jucătorii de golf, de tenis și cei de baseball – oare aceștia cred în faptul că Pământul este rotund prin prisma experienței lor cu gravitația și traiectoriile mingilor? Nici sportivele nu prea sprijină ideea – cel puțin nu în mod public.

„Este o echipă din care poate face parte oricine, oriunde s-ar afla.” Aceasta este cea mai interesantă parte din declarația de intenție a clubului FC Pământul Plat. Să sperăm, însă, că sunt pregătiți și să fie huiduiți.


Citește mai mult: https://incredibilia.ro/fc-pamantul-plat/


Like it? Share with your friends!

0
Share via