0

Aproape gol și cu un topor în mână, cel mai probabil lăsat în urmă de tăietorii ilegali de lemne, omul, despre care se crede că este în vârsta de 50 de ani, trăiește de cel puțin 22 de ani singur, departe de civilizație, fiind ultimul om rămas din tribul său. Bărbatul filmat de la distanță vânează porci, păsări și maimuțe cu arcul, sau cu ajutorul capcanelor. Tribul său era cunoscut pentru tehnica vânătorii – membrii acestuia săpau gropi și fugăreau animalele până când cădeau în ele, însă acum, din păcate pentru el, bărbatul fiind singur nu se mai poate folosi de aceasta tehnică pentru a-și asigura hrana zilnică. Tăietorii de lemne și fermierii au ucis sau fugărit populația indigenă din zonă în anii 70-80 iar bărbatul filmat ar fi ultimul supraviețuitor al unui grup de șase persoane ucise de fermieri în 1995. A fost localizat în 1996 iar viața sa a fost mereu monitorizată din acel moment.

“Este foarte bun: vânează și plantează papaya și porumb. Pare a fi sănătos și are o formă fizică bună; și cum ar putea fi altfel dacă toată ziua face mișcare?”, a spus Altair Algayer, coordonator regional pentru agenția indigenă guvernamentală braziliană în statul Amazon de Rondônia. Bărbatul a fost filmat pentru prima data în 1998 și a apărut în documentarul brazilian Corumbiara.

Specialiștii brazilieni consideră că există 113 triburi neatinse de civilizație în această parte a Amazonului. În Peru ar fi alte 15 triburi, la care se mai adună unele din Bolivia, Ecuador și Columbia. Marea majoritate a acestor triburi sunt formate din vănâtori-culegători și pescari nomazi, un exemplu fiind tribul denumit Awá, aflat în statul Maranhão, partea de est a Amazonului. Din păcate, tăierile ilegele din Amazon și extinderea așezărilor umane fac ca și acest trib izolat și neatins de civilizație să fie, ca multe altele, pe care de dispariție.

Singur

Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/singur-ultimul-supravietuitor-al-unui-trib-neatins-de-civilizatie-din-amazon-ceilati-membri-au-fost-ucisi-de-oamenii-moderni-inca-din-1995/


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Cry Cry
3
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
1
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
1
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF