0

Edward Snowden a apărut în podcast-ul lui Joe Rogan şi a detaliat puţin modul în care guvernul poate să urmărească cetăţenii folosind datele pe care chiar telefonul mobil le furnizează.

Desigur, aceste informaţii nu sunt tocmai noi, însă o confirmare de la unul dintre cei care au lucrat în sistemul de apărare al SUA ar trebui să fie destul de convingătoare pentru a conştientiza posibilităţile.

De exemplu, cu ajutorul telefonului mobil, chiar şi fără coordonatele GPS, cei care au acces la datele colectate de către operatorii de telecomunicaţii, pot identifica un utilizator în funcţie de rutina zilnică.

Geolocaţia poate fi aflată folosind ID-ul unic al telefonului şi celulele prin care acesta se conectează la reţea pe ruta dintre casă şi locul de muncă, de exemplu. Acest lucru se poate realiza şi fără ca internetul să fie pornit.

De altfel, sunt puţine moduri prin care te poţi proteja de asta. În primul rând, chiar dacă opreşti telefonul complet, întrucât acesta este sigilat şi nu poţi să îi scoţi manual bateria, nu există granaţia că modemul său nu este în continuare conectat la reţea.

Acesta a oferit un exemplu de pe vremea când lucra pentru CIA, când el şi colegii săi foloseau telefoane cu butoane (feature phones) pentru că erau singurele care puteau să fie complet oprite prin scoaterea bateriei.


Sursa: cunoastelumea.ro


Like it? Share with your friends!

0
Share via