fbpx
0

Transportul viitorului își ia zborul mai repede decât ne-am așteptat. În Germania, a fost efectuat primul zbor de succes cu un prototip de taxi cu 5 locuri, pe care compania spera să îl pună la dispoziția consumatorilor începând cu anul 2025.

Proiectarea și construirea au durat mai puțin de doi ani, iar aeronava urmează să servească drept model pentru producția în masă. Concurența va fi însă mare. Sunt deja mai mulți producători de renume care se întrec să dezvolte taxiuri zburătoare, cu care să revoluționeze modul în care călătoresc oamenii. Între aceste companii se află Airbus, Uber, Rolls Royce, dar şi o serie de startup-uri americane și europene.

Spre deosebire de celelalte prototipuri de mașini zburătoare dezvoltate până în prezent, taxiul start-upului german Lilium este singurul vehicul aerian electric capabil atât de decolare și aterizare verticală, cât și de zbor pe orizontală.

Aeronava alimentată de baterii și acționată prin telecomandă a decolat pentru a doua oară de pe un aeroport din Munchen. Înregistrările video furnizate de companie au arătat că aeronava se ridică încet într-un zbor de probă și apoi plutește timp de câteva minute.

Taxiul zburător electric dezvoltat de companie a mai fost testat într-o versiune cu două locuri în luna aprilie, însă acum vehiculul a fost modificat pentru a putea transporta până la cinci pasageri.

Compania spune că proiectarea și construirea a durat mai puțin de doi ani și că aeronava urmează să fie produsă în scop comercial în curând.

Daniel Wiegand, CEO Lilium: „Noi creăm un nou mijloc de transport. Lilium nu este o companie care dezvoltă avioane, Lilium este un serviciu de mobilitate, este o companie ale cărei servicii putem în sfârşit să le vindem clienţilor”.

Lilium Jet încearcă să revoluționeze deplasările pe distanțe scurte. Bateriile sale alimentează 36 de motoare electrice și potrivit companiei, aeronava poate zbura cu până la 300 de kilometri pe oră. Startupul pariază pe comoditate și spune că serviciul va fi accesibil tuturor.

Citește mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/taxiul-zburator-electric-cu-cinci-locuri-testat-cu-succes-in-germania/


Like it? Share with your friends!

0