0
4 shares

Presa occidentală relatează faptul că mai multe submarine și nave rusești au ocupat poziții în apropierea cablurilor de comunicații din Atlanticul de Nord care conectează apeluri telefonice, texte și servicii de internetMotivul pentru creșterea activitățirușilor în zonă este neclar, deși este posibil ca Kremlinul să caute modalități prin care ar putea să perturbe sau să distrugăliniile de date în caz de conflict.

 „Avem o activitate rusească subacvatică în vecinătatea cablurilor submarine pe care nu cred că am mai văzut-o vreodată. Rusia manifestă în mod clar un interes față de infrastructura submarină a națiunilor occidentale și implicit a aliaților NATO”, a declarat Andrew Lennon, comandantul forțelor submarine din cadrul NATO.
Se estimează că în prezent sunt peste 400 de cabluri cu fibră optică care se întind pe o distanța de 620.000 de mile. Cele mai multe dintre cabluri sunt deținute de companii private de telecomunicații cum ar fi Microsoft și Google. Potrivit televiziunii de stat de la Moscova, navele rusești pot „bloca senzori subacvatici de telecomunicații cu un sistem special și se pot conecta la cabluri de top-secrete”.
„Serviciul de Internet nu ar funcționa foarte bine dacă aceste comunicații ar fi perturbate, dar nu este ca și cum nu ar avea loc nicio comunicare. Ne-am putea folosi de sateliți sau de cablurile din Pacific. De fapt, cablurile de date subacvatice sunt adesea distruse, aproape întotdeauna neintenționat, de cutremure subacvatice, ancore sau vietățile care trăiesc în acele ape. . Ar fi nevoie de un atac masiv și coordonat asupra cablurilor pentru a bloca capacitățile internaționale de telecomunicații„, a declarat Alan Mauldin, director de cercetare la TeleGeography, o firmă specializată în domeniul telecomunicațiilor.
Submarine

Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/submarine-si-nave-rusesti-au-ajuns-in-apropierea-cablurilor-subacvatice-care-alimenteaza-occidentul-cu-internet-ce-cred-oficialii-nato-despre-aceste-manevre/


Like it? Share with your friends!

0
4 shares

What's Your Reaction?

Cry Cry
2
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
1
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF