0

Soylent este o băutură despre care se afirmă că poate înlocui cu succes orice masă. Suntem însă pregătiţi să renunţăm la plăcerea de a mânca în favoarea unei alimentaţii rapide?

În 2013, inginerul software Rob Rhinehart dezvăluia pe blogul personal reţeta unei băuturi pe nume Solyent despre care afirma că include toate ingredientele necesare pentru o alimentaţie sănătoasă. Cu alte cuvinte, el a reuşit să inventeze o băutură care poate elimina necesitatea de a mânca.

Privită iniţial cu scepticism, inedita băutură a căpătat rapid popularitate şi, în cei doi ani de la apariţie, nu a fost interzisă de organizaţiile de specialitate, cu atât mai mult cu cât formula este bazată pe recomandările Institutului de Medicină şi îndeplineşte cerinţele Food and Drug Administration (FDA) din SUA pentru a putea fi comercializată drept mâncare.

Soylent, bautura care inlocuieste mancarea traditionala

Ce este Solyent?

În prezent, Solyent este disponibilă în două variante: sub formă de pudră şi sub formă lichidă. Cea sub formă de pudră a ajuns la versiunea 1.5, iar în prezent are ca ingrediente principale proteine din orez, faină de ovăz şi acizi graşi de Omega 3 extraşi din alge, pe lângă alte ingrediente prezente în cantităţi mai mici, cum ar fi amidon din orez, lecitină din soia, celuloză sau sare.

O porţie lichidă de Solyent oferă 500 kcal şi are următoarele valori nutriţionale: 20 de grame de proteine, 23 de grame de grăsimi şi 57 de grame de carbohidraţi.

Sursa: https://howandwhy.ro/stiinta/2654-Soylent-bautura-care-inlocuieste-mancarea-traditionala.html


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF