fbpx
0

Companie canadiana Hyperstealth, a reusit sa creeze un scut care te face invizibil, perfect funcțional, care are avantajul de a nu fi scump deloc. Numit Quantum Stealth, materialul ieftin de fabricat, flexibil şi doar puţin mai gros decât o coală de hârtie poate ascunde obiecte de diferite dimensiuni modificând direcția luminii, astfel încât obiectul camuflat dispare efectiv din peisaj.

Concepută pentru a funcționa cel mai bine atunci când observatorii se află la distanța mai mare, camuflarea are unghi de acoperire relativ mare, rămânând eficientă şi dacă observatorul se află în mișcare (ex. la volanul unei mașini). În plus, difracția luminii se face pe mai multe lungimi de undă, acoperind inclusiv spectrul infraroșu în care lucrează camerele de termoviziune.

Spre deosebire de exemplele din filmele SF, camuflarea obținuta prin schimbarea direcției de propagare a luminii nu afectează doar obiectul ascuns, ci deformează şi fundalul din jurul acestuia.

Ce este excelent în ceea ce privește „Quantum Stealth” este că nu necesită nicio sursă de energie, prin urmare, are o utilizare aproape nelimitată, poate fi folosit în timpul zilei sau noaptea și este incredibil de ieftin.

„O bucată din Quantum Stealth poate funcționa în orice mediu în orice anotimp la orice moment al zilei sau al nopții, lucru de care niciun alt camuflaj nu este capabil”, a declarat Hyperstealth pentru The Telegraph.

CEO-ul Hyperstealth, Guy Cramer, a început dezvoltarea tehnologiei în 2010, iar de atunci lucrează cu organizații militare pentru a accelera procesul. IFLScience a explicat că principiul acestei tehnologii se numește legea lui Snell: „Principiul este cunoscut sub numele de legea lui Snell. Fiecare material are un indice de refracție specific, o cantitate legată de viteza luminii din materialul respectiv comparativ cu viteza luminii într-un vid”.


Sursa: stiinta-mister.ro


Like it? Share with your friends!

0