fbpx
0

Neurologii au conectat cu succes creierele a trei persoane pentru ca aceștia să-și împărtășească gândurile. Echipa de cercetători crede că prin acest tip de experimente neobișnuite, la prima vedere, dar cu rezultate pozitive, în viitor o să fim capabili să interconectăm întreaga rețea de creiere umane de pe planetă. Cercetătorii din spatele noului sistem de interconectare l-au numit BrainNet și spun că l-am putea folosi în cele din urmă pentru a conecta multe minți la internet. Dar, în afară de deschiderea unor noi metode ciudate de comunicare, BrainNet ar putea să ne învețe mai multe despre modul în care funcționează creierul uman la un nivel mai profund.

“Prezentăm BrainNet care, după cunoștințele noastre, este prima interfață directă non-invazivă creier-la-creier pentru transmiterea de informații. Rezultatele noastre preliminare indică posibilitatea unor viitoare interfețe creier-la-creier care să ne permită rezolvarea problemelor împreună, folosind o rețea socială de creiere conectate”, au notat cercetătorii în lucrarea dată publicității.

Interfața le-a permis celor trei subiecți umani să colaboreze și să rezolve o sarcină utilizând comunicarea directă creier-la-creier. În experimentul creat de oamenii de știință, doi “expeditori” au fost conectați la electrozi EEG și au început să joace împreună același joc de calculator,Tetris, care implică poziționarea unor blocuri de cărămidă astfel încât acestea să realizeze o linie perfectă. Voluntarii expeditori trebuiau să decidă împreună dacă fiecare bloc trebuie să se rotească sau nu, iar un receptor, o a treia persoană, trebuia să execute comanda. În cinci grupuri diferite de trei persoane, cercetătorii au ajuns la o precizie medie a experimentului de 81,25%, ceea ce este decent pentru o primă încercare.

Deși sistemul actual poate transmite doar câte un bit (sau flash) de date pentru moment, echipa de la Universitatea din Washington și Universitatea Carnegie Mellon consideră că configurarea poate fi extinsă în viitor.
gândurile

Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/oamenii-de-stiinta-au-reusit-sa-conecteze-creierele-a-3-persoane-permitandu-le-acestora-sa-si-imparta-gandurile/


Like it? Share with your friends!

0