0

Cercetătorii au clasificat un organ nou-nouț în interiorul corpului nostru, unul care astat ascuns în sistemul nostru digestiv în tot acest timp. Cu toate că cercetătorii au lămurit structura acestui organ nou, funcția sa nu este pe deplin înțeleasă, iardescoperirea acesteia ar putea fi cheia tratamentului bolilor abdominale și digestive.

Cunoscut sub numele de mezenter, a fost mult timp considerat a fi format din structuri fragmentate, separate. Dar cercetările recente au arătat că este de fapt un singur organ.

„Acum putem spune că avem un organ în corpul nostru, despre care nu am știut anterior. Descrierea care a fost făcută acum peste 100 de ani a fost incorectă. Acest organ este departe de a fi fragmentat și separat. Este pur și simplu o structură continuă și uniformă”, a declarat J. Calvin Coffey, cercetător la Spitalul Universitar Limerick din Irlanda, primul care a descoperit faptul că mezenterul este de fapt un organ.

Deci, ce este mezenterul? O membrană a cavității abdominale care „învelește” celelalte organe aflate în această zonă a corpului. Una dintre cele mai vechi descrieri ale mezenterului a fost făcută de Leonardo da Vinci, iar timp de secole a fost în general ignorată, notițele sale fiind considerate nesemnificative. Secolul trecut, medicii care au studiat mezenterul credeau că este o structură fragmentată făcută din secțiuni separate, fără vreun rol aparte.

Sursa: https://howandwhy.ro/stiinta/1765-S-a-descoperit-un-nou-organ-in-interiorul-corpului-uman-Cat-de-multe-stim-cu-adevarat-despre-noi.html


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF