fbpx
-1

Daniel Roxin: Cu toţii ne-am dori să rămânem tineri cât mai mult timp şi să nu avem probleme de sănătate. Să putem alerga, iubi, munci, crea, să ne bucurăm de viaţă cât mai mult. Şi oare cum ar fi dacă am putea să ne păstrăm aparenţa fizică de 30-40 de ani până la 80? Desigur, astăzi, speranţa de viaţă a crescut foarte mult; dar asta nu înseamnă, însă, că procesul de îmbătrânirea a fost încetinit semnificativ. Nu. Astăzi, medicina are mai multe soluţii de stopare a evoluţiei bolilor şi un om în vârstă de 60 de ani, spre exemplu, poate spera, cu ajutorul medicamentaţiei, să o “întindă” până pe la 80 de ani. Totuşi, este posibil mai mult? Adică să trăim mai mult şi mai bine, fără medicamente? Să stopăm procesele îmbătrânirii? Ei bine, faptul că o revistă medicală internaţională de prestigiu publică povestea biotransformărilor care au avut loc în corpul unui român, fenomen verificat şi confirmat medical, ne arată că este posibil… Pentru ca şi dumneavoastră să aflaţi mai multe despre acest subiect, l-am intervievat pe jurnalistul Cristian Mureşanu, realizator al emisiunii “Ştiinţă şi Cunoaştere” de la TVR Cluj, omul care este eroul acestei poveşti.

Daniel Roxin: – Din câte am înţeles de la tine, eşti singurul jurnalist din România care a publicat într-o revistă recunoscută ca având factorul Thomson-Reuters de valoarea 1 şi am dori să aflăm mai multe despre demersul tău precum şi despre conţinutul acestui articol (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/30332977) , ce va face obiectul Volumului 19 al revistei intitulată “Central Nervous System Agents in Medicinal Chemistry”, adică “Agenţi ai Sistemului Nervos Central în Chimie Medicală”.  Ce s-a petrecut în corpul tău şi a atras atenţia lumii medicale?
Cristian Mureșanu: – În perioada anilor 1990-1994 (începând de la vârsta de 26 ani) am observat că, ocazional, îmi apăreau dureri lombare acute, dar de scurtă durată, care se repetau de mai multe ori pe an. Nu le-am acordat prea mare importanţă, deoarece treceau la o simplă relaxare sau cu ajutorul unei tablete. Nimeni nu s-ar gândi că asemenea simptome, rare, întîmplătoare, ar putea reprezenta debutul unei boli de care suferă, în prezent, sute de milioane de oameni pe glob şi peste 50% dintre români (conform unor statistici). Am ignorat simptomele, considerându-le drept un efect al unor mişcări greşite, supraefort sau solicitare musculară incorectă.
îmbătrânirea

Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/un-roman-a-reusit-sa-isi-stopeze-procesele-degenerative-imbatranirea-iar-acum-povestea-sa-apare-intr-o-publicatie-medicala-internationala-de-prestigiu/


Like it? Share with your friends!

-1