0

În orice unitate sanitară, menținerea unei curățenii desăvârșite și a unui mediu sănătos (ar trebui să) constituie una dintre principalele preocupări ale personalului. Cu toate măsurile de igienă practicate în spitalele care se respectă și își respectă pacienții, cazurile de infecții intraspitalicești rămân alarmant de numeroase. Ca să nu mai evocăm, aici, situația din spitale unde ingiena lasă de dorit.

Actualele metode de curățare și dezinfectare manuală a spațiilor din spitale sunt destul de ineficiente în combaterea temutelor bacterii patogene. Totuși, lupta nu e pierdută! Fiindcă, de acum, se intervine, contra bacteriilor, cu roboți performanți. Aceste dispozitive utilizează radiația ultravioletă, pentru a stârpi, cu viteză și eficacitate, temutele microorganisme patogene. Activitatea roboților ce vor realiza dezinfecția cu raze UV nu se va mai limita doar la spitale. Aceste aparate vor fi utilizate și pentru dezinfectarea vehiculelor de uz medical.

Roboții sunt rapizi și eficienți, capabili să distrugă, într-un interval foarte scurt, o mulțime de microbi periculoși. Spre deosebire de oameni, roboții sunt neobosiți și igienizează, lejer, spațiile pe care personalul uman tinde să le omită, în activitatea sa de curățire și dezinfectare.

Compania iPT – Infection Prevention Technologies susține că a creat cel mai puternic sistem automat de dezinfecție pe bază de ultraviolete din lume. Acest sistem se numește iPT 3200 și este deja utilizat, în mai multe unități medicale din lume, pentru a distruge periculoșii germeni patogeni – dintre care unii sunt rezistenți la antiobiotice și dezinfectanții clasici.

Odată pus în funcțiune, robotul iPT 3200 poate reduce semnificativ populația de microbi dintr-o încăpere, în numai cinci minute. În zece minute sunt eliminate aproape toate microorganismele din zonele expuse la radiatie. În doar șase luni de utilizare a dispozitivului, s-a înregistrat o reducere cu 34% a infecțiilor nocosomiale, așa cum arată un studiu amplu realizat în spitale. De admirat este că dispozitivul operează fără prea multe intervenții din partea personalului, camerele de spital fiind dezinfectate înainte de a fi aduși noii pacienți cu mult mai bine decât ar face-o orice angajat. Nu este nevoie decât de un operator, pentru a monitoriza aparatul, după ce a fost pus în funcțiune.

spitale


Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/a-fost-conceput-robotul-care-nimiceste-microbii-din-spitale-cu-o-viteza-pe-care-niciun-angajat-n-o-poate-egala-dispozitivul-a-intrat-deja-in-dotarea-unor-spitale/


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF