fbpx
0

Pentru a vedea o ploaie de meteoriți, trebuie să ne trezim în mijlocul nopții, să mergem în locuri departe de luminile orașului și să ne rugăm sa avem parte de un cer senin. În curând, nu o să avem nevoie decât de bani pentru a vedea acest spectacol oferit de Univers. O firmă japoneză, numită Astro Live Experiences (ALE), susține că va lansa primul său satelit în 2019, care va crea ploi de meteoriți artificiali la cerere, pentru evenimente mari sau pentru capriciile celor mai bogați oameni de pe planetă. Deși ALE nu a stabilit un preț specific pentru fiecare eveniment, BuzzFeed News sugerează că fiecare ploaie de meteoriți va costa câteva milioane de dolari.

Potrivit CNN, “meteorii” vor fi de fapt niște mici bile metalice care vor arde pe măsură ce vor intra în atmosfera terestră. Bilele, care vor avea un diametru de 2 cm, vor dezvolta, la arderea în atmosferă, culorile portocaliu, albastru sau verde. Totuși, experții avertizează faptul ca o astfel de ploaie falsă de meteoriți ar putea amenința ceilalți sateliți aflați pe orbita terestră.

“Îi salut pentru inteligența și expertiza lor tehnică, dar dintr-un punct de vedere tehnic, nu este o idee grozavă să realizezi spectacole false de meteoriți. Unele lucruri trebuie lăsate așa cum sunt. Ploile false de meteoriți ar putea afecta sateliții de spionaj, a căror poziție nu se cunoaște pe orbita terestră. Orbita Pământului este foarte aglomerată și va fi și mai aglomerată în viitor. SpaceX intenționează să trimită un număr mare de sateliți pentru a oferi servicii de internet pe întreg globul. Există, de asemenea, rachetele de mare viteză și avioanele spațiale pe care companiile intenționează să le umple cu turiști și sateliții forțelor militare care sunt folosiți pentru acțiuni de spionaj.

ploaie


Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/o-companie-japoneza-doreste-sa-creeze-in-2019-prima-ploaie-de-meteori-artificiali-deasupra-terrei/


Like it? Share with your friends!

0
Share via