0

O companie americană de mobilă a lansat un birou inteligent, care ne anunță în momentul în care am petrecut prea mult timp la birou sau avem o poziție care ne poate dăuna coloanei vertebrale. Birourile Live OS interconectate avretizează în mod automat utilizatorii atunci când au stat în aceeaşi poziţie prea mult timp, fie emiţând vibraţii blânde, fie iluminând un mic modul ataşat pe suprafaţă. Utilizatorii unui birou reglabil în înălţime, îşi pot înălţa suprafaţa de lucru la un nivel prestabilit, doar prin apăsarea unui buton, în timp ce utilizatorii unui birou fix ar putea alege doar să îşi ia o pauză şi să se îndepărteze de spaţiul lor de lucru. Sistemul dispune, de asemenea, de senzori încorporaţi, care surprind ceea ce Herman Miller numeşte a fi date anonimizate privind modul în care este utilizat mobilierul. Un tablou de bord însoţitor adună aceste date şi prezintă situația angajatorilor, pe baza acestora.

Live OS a fost lansat la târgul mobilierului de birou din Chicago, NeoCon, de la mijlocul lunii trecute, cu înălţime fixă şi birouri sit-stand, cu înălţime ajustabilă, însă Behar spune că sistemul va fi în curând extins pentru a include şi scaune, care pot aduna date mai detaliate despre poziţiile angajaţilor.

“Prima fază a Live OS include mese inteligente reglabile pe înălţime şi suprafeţe de lucru fixe – dar design-ul depăşeşte cu mult simpla aplicare a senzorilor de birou,” a declarat Behar, care a lucrat împreună cu studioul lui Fuseproject, cu scopul de a dezvolta conceptul, experienţa utilizatorului şi controlerul biroului interactiv al Live OS.

“Cu senzori atât la nivelul scaunului, cât şi la cel al biroului, Live OS poate confirma dacă un angajat s-a aflat în aceeaşi postură de şezut sau în picioare, un timp prea îndelungat. Extrăgând din profunzimea expertizei lui Herman Miller în ergonomie, sistemul îi sugerează angajatului schimbările posturale sau o tranziţie de la stat jos la stat în picioare sau invers.”

poziție


Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/birourile-inteligente-care-ne-anunta-cand-stam-prea-mult-la-birou-sau-cand-avem-o-pozitie-daunatoare-pentru-coloana-vertebrala/


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF