0

Gandurile si starile noastre mentale pot avea un efect deosebit asupra celor din jurul nostru. Indiferent ca trimitem un gand cu sau fara intentie, mintea noastra poate interactiona si influenta imprejurimile si nu numai. Fiecare dintre noi la un moment dat am avut placerea de a ne bucura de prezenta unei persoane dragi si am avut senzatia ca primim o energie din partea ei. 

 Conform DEX, gandul este un proces de gandire, o idee, cuget, imaginatie, inspiratie, intentie, plan. Fiecare om emite asa-numitele vibratii-gand care ne modeleaza caracterul, ne controleaza viata, ne formeaza destinul insa, ii influenteaza si pe cei din jurul nostru.

Dr. Rollin McCarty, director de cercetare la “Institutul de matematica a inimii”(Institute of HeartMath) din Boulder Creek,California, a descoperit ca inima este cel mai mare “creier” al corpului. Aceasta prezinta neurotransmitatori care semnalizeaza si influenteaza anumite aspecte ale gandurilor superioare in creier. McCarty a descoperit ca atingerea si concentrarea mentala asupra inimii duce la sincronizarea undelor cerebrale intre oameni !! Atunci cand doua persoane isi concentrau ganduri de iubire asupra inimii, ritmul cardiac cel mai “coerent” dintre cele doua a inceput sa antreneze creierul celeilalte persoane.
Pentru ca intentia sau gandul transmis sa aiba un efect cat mai puternic, emitatorul (persoana care emite gandul) trebuie sa fie cat mai ordonat mental si emotional. De asemenea, credinta, motivatia si compasiunea joaca si ele un rol deosebit de important.

Gandurile pot fi transmise chiar si in timpul noptii atunci cand cel care receptioneaza doarme. Ele ajung in subconstient care “lucreaza” atat in stare de veghe cat si in timpul somnului.

In anii 1970, Michael Persinger a efectuat un experiment la care au participat mai multi voluntari grupati in perechi. In timp ce unul dintre cei doi parteneri dormea, celuilalt aflat intr-o incapere i se cerea sa se concentreze asupra unei imagini si sa incerce sa o transmita celui care viseaza in asa fel incat ea sa faca parte din visul sau. Cand se trezeau, partenerii erau rugati sa descrie visele in detaliu pentru a se putea verifica daca acestea contineau “imaginile” transmise. Rezultatele experimentului au fost destul de bune.

Gandurile negative pot influenta chiar si plantele

Biologul canadian, Bernard Grad, a plantat in 4 grupuri de cate 18 ghivece cate 20 de seminte de orz. Fiecare ghiveci a fost udat cu solutie salina 1%. Se stie ca solutia salina poate bloca si incetini cresterea plantelor. Ghivecele urmau sa fie udate cu apa sarata dupa ce aceasta urma sa fie tinuta in maini de unul din 3 participanti la experiment cate 30 minute.

Prima fiola cu apa sarata a fost tinuta in maini de catre o persoana ce avea o pasiune pentru cresterea plantelor. Doua dintre fiole au fost tinute in maini de catre doi pacienti cu depresie (unul diagnosticat cu depresie psihotica iar celalalt cu depresie nevrotica). A patra fiola pentru grupul 4 nu a fost expusa la nici o persoana. Pacientul diagnosticat cu depresie psihotica era atat de deprimat incat nici macar nu a intrebat ce se afla in fiola si a protestat tot timpul cat a tinut-o in maini. Cand cel cu depresie nevrotica a fost anuntat ca fiola face parte dintr-un experiment…s-a inviorat vizibil, iar cand Grad s-a intors dupa o jumatate de ora sa ia fiola, a descoperit ca pacientul o tinuse si o leganase ca si cum ar fi fost un bebelus. Simplul gand ca era implicat intr-un experiment ia redat bucuria de a trai.

Sursa: https://howandwhy.ro/studiu/902-Pot-gandurile-noastre-sa-influenteze-pe-cineva-de-la-distanta.html


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF