0
17 shares

Valul de frig care a lovit continentul european, la un pas de primăvară,  a adus temperaturi și de 35 de grade cu minus, însă la Polul Nord, în această perioadă s-au înregistrat valori ale termometrelor mult mai ridicate decât ar fi normal, în zona arcttică fiind mult mai cald decât în Europa. La începutul aceste săptămâni o stație meteorologică de la Cape Morris Jesup, în nordul Groenlandei, a înregistrat valori pozitive de plus 1, 2 grade celsius, în ciuda faptului că zona este cufundată într-un întuneric total, iar de obicei temperatura este în jur de -30 ° C. Ca urmare a acestor temperaturi, Marea Bering se confruntă acum cu cele mai scăzute nivele de gheață înregistrate vreodată de când datele din satelit au început să fie folosite de meteorologi în 1979.

„Acest lucru este fără precedent. Cantitatea de gheață este mai mică decât a fost vreodată înregistrată, la orice dată ne-am uita între mijlocul lunii ianuarie și inceputul lunii mai în regiune”, a declarat Brain Brettschneider, cercetător la Universitatea din Alaska Fairbanks.

Polul Nord

Temperaturile ridicate din ultima lună înregistrate în Groenlanda sunt cauzate de prezența în zonă a unor vânturi calde, însă acest fenomen nu explică încălzirea per total al regiunii. Deși nu există stații de meteorologice la Polul Nord, specialiştii consideră că temperaturile de acolo ar fi urcat până la valori de fi 1,7 grade Celsius.


Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/la-polul-nord-este-mai-cald-decat-europa-in-aceasta-saptamana/


Like it? Share with your friends!

0
17 shares