fbpx
0

Desigur, în acest caz vorbim doar de o iluzie optică; apele nu sunt despărțite de Divinitate, ci de un pod aproape invizibil din unghiul potrivit, proiectat de casele de arhitectură Ro Koster and Ad Kil Architects, în satul Halsteren din sudul Olandei. Podul „scufundat” este realizat din lemn impermeabil și străbate canalul care înconjoară Fortul Roovere, construit în secolul al XVI-lea.

Înălțimea apei este controlată de baraje reglabile amplasate de ambele părți ale șanțului, asigurându-se astfel faptul că neobișnuita construcție nu va fi niciodată inundată. Fortul a fost construit în 1628 pe o creastă de nisip ridicată artificial. În 1747, fortul a fost asediat de francezi, fiind reconstruit în anul 1816. „Podul lui Moise” a fost construit în anul 2011, iar arhitecții care au lucrat la realizarea sa au primit un premiu de excelență în design și inovație pentru realizarea lor.

Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/podul-lui-moise-constructia-aproape-invizibila-privita-din-unghiul-potrivit-galerie-foto/


Like it? Share with your friends!

0