0

Peștele cu cap de pasăre a fost capturat de un pescar într-un râu din provincia Guizhou, sudul Chinei, iar imaginile cu această creatură neobișnuită au devenit virale pe internet. Jurnaliștii cotidianului Guizhou Urban din China au identificat peștele ca fiind crap de apă dulce. Dar acest lucru nu i-a împiedicat pe internauți să speculeze că această creatură ar putea fi una hibrid, mai ales că are gura în formă de cioc și aripioare pe părțile laterale.

„Cred că de fapt peștele a avut o problemă de dezvoltare. În niciun caz nu este o viețuitoare jumătate pește, jumătate pasăre. Cel mai probabil ciocul ascuțit ca de porumbel se explică prin creșterea celulară defectuoasă. O umflatură cauzată de o deformare din regiunea capului a forțat înclinarea în jos a gurii. Cauza deformării nu poate fi determinată de o fotografie sau doar observând corpul peștelui. De exemplu, dacă substanțele chimice dăunătoare intră în contact cu peștele în stadiul în care acesta este o larvă, acestea ar fi putut întrerupe creșterea normală a embrionului, declanșând o cascadă de alte efecte în cadrul proceselor sale celulare. În cazul acestui crap, probabil că întreruperea dezvoltării a deformat procesul normal de diviziune celulară în structura scheletului capului, conducând la o producție accelerată de celule care pot explica coroana umflată a crapului. Dar din nou, este imposibil să spun cu siguranță.”, a explicat pentru Live Science, Andrew Cossins, de la Universitatea Liverpool.

În ciuda capului său ciudat, creatura nu a fost păstrată de pescari, aceștia i-au dat drumul în apă după ce au filmat-o.

Sursa: http://www.cunoastelumea.ro/pestele-bizar-cu-cap-de-pasiare-descoperit-pe-un-rau-din-china-cum-ii-explica-infatisarea-neobisnuita-expertii-video/

Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF