0

Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat, la începutul lunii iunie, în dezbatere publică, proiectul „Strategia naţională de educaţie parentală 2018-2025” (SNEP). Acesta este pus în discuţie până pe 10 iulie 2018. Propunerea prevede înfiinţarea unei reţele de educatori parentali care, timp de 2 ore pe săptămână, să-i înveţe pe elevi să nu aibă „mentalităţi conservatoare” şi atitudine care „idealizează familia tradiţională”. De asemenea, Strategia include o propunerea potrivit căreia părinţii vor urma cursuri de parenting, în cazul în care copilul parcurge un nou ciclu de învăţământ. Pentru această etapă de formare a părinţilor, MEN informează că este necesară o alocare bugetară de 295.041.105 lei în primul an, pentru 2.553.861 de părinţi.

Alianța Familiilor din România, împreună cu mai multe organizații, au reacționat prompt, arătând dedesubturile și pericolul uriaș de dezintegrare a familiei și a întregii societăți românești pe care-l conține acest „proiect” european. Acestea atrag atenția că SNEP e un document radical și fără precedent în România, care urmărește devierea cât mai rapidă de la respectarea drepturilor parentale în avantajul statului și a ideologiei seculare de creștere și educare a copiilor noștri.

De aceea, SNEP susţine că este necesară crearea unui sistem de educaţie parentală centrat pe educaţia copilului şi stimularea interesului pentru o nouă cultură familială: „A devenit o necesitate imediată crearea unui sistem de educaţie parentală, centrat nu numai pe educaţia copilului, ci şi pe îngrijirea şi protecţia acestuia, pe stimularea interesului pentru o nouă cultură familială”.

Paragraful introductiv al programului afirmă că familia română „are nevoia de un sprijin extern”, și trebuie „să se adapteze noilor ideologii și să experimenteze noi practici în relație cu copiii”. Educația parentală, adică educarea părinților de către stat, are drept scop să-i sprijine în „creșterea și educația copiilor”.

SNEP deplânge, în mod explicit, mentalitatea conservatoare a părinților României privind creșterea și dezvoltarea copiilor, ceea ce impune modificarea acesteia: „Deseori, noile ideologii promovate în special în domeniul protecției copilului întîlnesc mentalități conservatoare, un sistem de valori ale familiilor ce trebuie regândit în contextul unor informații noi cu privire la nevoile de dezvoltare a copiilor”. În mod negativ  e portretizată societatea română cum că „idealizează familia tradițională, pe care o consideră o formă perfectă de organizare”. SNEP dă o nouă definiție a familiei, împrumutată însă nu din cultura, tradiția ori civilizația română ori creștină, ci de la un sociolog american.

părinţi


Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/peste-63-de-milioane-de-euro-pe-an-ca-sa-invatam-sa-fim-parinti-europeni-scopul-final-inlaturarea-drepturilor-parentale-ale-parintilor-asupra-propriilor-copii/


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
1
Damn
Dislike Dislike
2
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF