0

Bazele internetului actual sau World Wide Web au fost puse în urmă cu aproximativ trei decenii de câțiva cercetători de la mai multe centrele universitare din Statele Unite. Nu a durat foarte mult timp până când proiectul respectiv a evoluat într-o rețea globală formată din miliarde de dispozitive interconectate. Unul dintre cei care au pus bazele acestei inițiative și care este în continuare implicat în evoluția tehnologiilor online este Tim Berners Lee.

Sir Tim Berners-Lee a creat World Wide Web, dar crede că internetul a eșuat și în loc să servească omenirea, îi creează mai mult rău, de aceea susține că în câțiva ani vom „migra” către noul său proiect, un altfel de internet, denumit Solid. „Vreau să redirecționez internetul către viziunea mea originală. Solid modifică modelul actual în care utilizatorii trebuie să predea datele personale către giganți digitali în schimbul unei informații. După cum am descoperit cu toții, acest lucru nu a fost și nu este în interesul nostru”, a notat Berners-Lee într-o scrisoare deschisă.

Conform acestuia, Solid vă va permite să vă controlați personal datele pe care le afișați. Este construit folosind webul existent, dar le va oferi utilizatorilor posibilitatea de a alege unde sunt stocate datele, cine le poate accesa și ce aplicații au voie să le utilizeze. Informațiile stocate sunt deținute de proprietar și aceste fotografii, comentarii, contacte, evenimente din calendar, locuri vizitate etc, vor putea fi șterse printr-un singur click de pe întreaga rețea, mai promite dezvoltatorul.

Nu este încă dat un termen pentru apariția Solid; în prezent întreaga infrastructură fiind în teste. Dacă omenirea va renunța la modul actual și comod de accesare a internetului și la rețelele sociale în care cei mai mulți dintre noi își pierd câteva ore bune zilnic, rămâne de văzut. Cert este că în ultimul timp există un interes mult mai ridicat pentru protejarea datelor personale pe internet.

internetului


Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/parintele-internetului-tocmai-lucreaza-la-o-alternativa-a-acestuia-dezamagit-de-modul-in-care-creatia-sa-a-evoluat/


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF