fbpx
0

Visul de a-ți împacheta toate lucrurile și de a “fugi” în Italia ar putea deveni realitate, întrucât în Ollolai – un oraș de pe însorita insulă Sardinia – se vând sute de case cu doar 1 euro. Prețul mic este oferit în încercarea de a crește populația localității care a scăzut de la 2.250 la 1.300 în ultimii 50 de ani.

Cele 200 de case sunt în stare proastă și cumpărătorii vor trebui să plătească pentru renovarea lor un cost estimat de 25.000 €. În plus, casele trebuie reparate într-un termen de trei ani și pot fi vândute din nou după cinci ani.

Din localitățile istorice ale Italiei au plecat mulți tineri să caute noi oportunități în altă parte, iar în Ollolai, oamenii de vârstă mijlocie formează acum majoritatea populației. Multe dintre casele istorice de piatră din Ollolai sunt neocupate de zeci de ani și unele au ajuns o ruină. Aproape 28% din populația orașului are peste 65 de ani, iar primarul Efiso Arbau este îngrijorat.

„Ne mândrim cu origini preistorice”, a declarat Arbau pentru CNN. „Scopul meu este de a salva tradițiile noastre unice, iar mândria de trecut este forța noastră. Întotdeauna am fost oameni harnici și nu vom lăsa orașul să moară. Sunt clădiri vechi pitorești făcute cu piatra tipică de granit gri din Sardinia”.

Fostă reședință a regiunii muntoase din Barbargia, în care se află, Ollolai este umbrită de orașele mai mari din Sardinia, ca să nu mai vorbim de plajele albe strălucitoare pentru care insula este renumită.

Se spune că este unul dintre puținele orașe din Sardinia unde se încă practică s’istrumpa, o artă marțială locală similară luptei. Ciobanii de aici produc Fiore Sardo, o brânză tare brută, obținută din lapte de oaie, iar meseriașii fac coșuri tradiționale țesute.


Citeste mai mult: http://atlas-geografic.net/orasul-ollolai-din-italia-se-vand-case-cu-1-euro-nu-e-gluma/


Like it? Share with your friends!

0