0

Viata din ziua de azi genereaza o serie de obiceiuri care pot fi foarte toxice pentru organism. Obiceiurile toxice sanatatii mintale sunt comportamente care au un efect negativ asupra modului in care gandim si asupra modului in care ne simtim. Adesea credem ca starea noastra de spirit si sanatatea mintala depind exclusiv de factorii externi si ca putem sa le controlam doar intr-o mica masura. Totodata, adesea ne intrebam de ce suntem atat de usor iritati, suparati, tristi, letargici si plictisiti de viata. Ca solutie, incercam sa ne imbunatatim starea de spirit si sa facem fata stresului prin fel si fel de obiceiuri nesanatoase. Acestea, din pacate, nu fac decat sa ne agraveze starea.

Da, starea noastra de spirit este afectata de chimia din creierul nostru. Chimia creierului nostru este in mare masura afectata de comportamentele si obiceiurile noastre in viata. Daca ne ingrijim si stim ce ne face fericiti, vom avea o chimie a creierului mai echilibrata.

Iata cateva obiceiuri proaste pentru sanatatea mintala, care trebuie evitate cat mai mult posibil:

1. Somnul precar

Chiar daca dormi suficient, o rutina obisnuita de somn conteaza mai mult. Mersul devreme la culcare promoveaza mai multa fericire si energie in viata. Studiile au aratat ca mersul tarziu la culcare poate fi legat de depresie si de sanatatea mintala slabita. Motivul ar fi acela ca gandurile negative sunt mult mai probabil sa apara in mintea noastra noaptea.

2. Lipsa activitatii fizice.

Este bine cunoscut faptul ca activitatea fizica este necesara pentru a mentine organismul sanatos. Dar, ceea ce nu se prea stie este ca exercitiile fizice au beneficii uriase pentru creier. Cand faci sport, fluxul sanguin se imbunatateste, determinand corpul sa elibereze substante chimice bune. De asemenea, in timpul sportului se elibereaza tensiunea acumulata din cauza stresului si anxietatii excesive.

Sursa: https://howandwhy.ro/stiati-ca/2779-Obiceiurile-toxice-care-au-un-efect-negativ-asupra-modului-in-care-gandim.html


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF