fbpx
0

Oamenii de știință cred ca au descoperit unde în creierul nostru au loc acele experiențe spirituale care depășesc starea obișnuită de conștiință. Activitatea din cortexul parietal, o zonă a creierului implicată în conștiința de sine, dar și în procesarea atenției, pare a fi un element comun printre oamenii care au trăit experiențe spirituale. Cei de la Yale au ajuns la această concluzie după ce au scanat creierul a 27 de voluntari în momentul în care aceștia descriau un episod spiritual trăit pe parcursul vieții lor. Studiul a fost publicat în data de 29 mai, în revista Cerebral Cortex.

„Experientele spirituale pot avea un impact profund asupra vieții oamenilor. Descoperirea bazelor neuronale ale experiențelor spirituale ne poate ajuta să înțelegem mai bine rolul lor pe care îl au în ceea ce privește rezistența și recuperarea unui echilibru existențial în mintea noastră. Stările spirituale sunt cele care ne conectează la ceva mai mare decât existența noastră, o unitate sau o forță puternică, care poate fi experimentată ca energie, Divinitate sau conștiință transcendentă. În culturile din întreaga lume, ființele umane au raportat o varietate de experiențe spirituale. Cu toate acestea, se cunosc puține despre mecanismele neuronale care stau la baza experiențelor spirituale”, susține neurologul Marc Potenza de la Universitatea Yale.

Rezultatele studiului descris mai sus au arătat că atunci când experiențele spirituale au fost reamintite, participanții au prezentat modele similare de activitate în lobul parietal inferior stâng (IPL), care este implicat în conștiința de sine, precum și o activitate similară în talamusul medial, regiune asociată procesării senzoriale și emoționale. Desigur, experiențele lor spirituale nu pot fi considerate reprezentative pentru toți oamenii, ceea ce echipa recunoaște, subliniind că studiile ar trebui extinse.

Totuși, în măsura în care rezultatele se confirmă, acestea ne oferă noi perspective asupra modului în care experiențele spirituale apar și sunt cernute în interiorul creierului nostru, unul dintre cele mai mari mistere ale Universului.

Oamenii de știință


Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/oamenii-de-stiinta-cred-ca-au-descoperit-regiunea-creierului-implicata-in-experientele-spirituale/


Like it? Share with your friends!

0