fbpx
0

Oamenii de știința sunt deciși să construiască o „ Arcă a lui Noe ”, doar cu microbi umani. În spatele acestei idei se află o echipă condusă de mai mulți profesori de la Universitatea Rutgers-New Brunswick care susțin că această Arcă a lui Noe ar fi umplută cu germeni benefici colectați de la populațiile umane a căror floră nu este compromisă de antibiotice, ritm de viață stresant sau mâncare nesănătoasă. La om și animale microbiota este formată de microorganisme care populează tegumentul, cavitățile, tractul digestiv și respirator, vaginul, realizând populații cu o densitate foarte mare de Lactobacillus, Bacteriodes, Streptoccocus, Candida, Escherichia etc. Numărul microorganismelor la omul adult este apreciat la circa 1014 de specii. Populațiile de microorganisme din tubul digestiv și gazda lor funcționează ca un sistem ecologic al cărui echilibru este indispensabil pentru sănătatea individului.

“Omenirea se confruntă cu mari probleme de sănătate, iar păstrarea diversității microbiotei umane în timp ce aceasta încă mai există este un lucru extrem de necesar și cu siguranță de na ajuta în viitor. Acești microbi au evoluat împreună cu oamenii de milenii. Ne ajută să digerăm alimentele, să ne întărim sistemul imunitar și să ne protejăm împotriva virușilor. De-a lungul trecerii timpului studiile au demonstrat o pierdere uluitoare a acestor microorganisme. Avem un alt stil de viață acum, avem o altă dietă, avem numeroase medicamente pe care le utilizăm pentru a combate bolile, însă toate aceste lucruri conduc la această diminuare a florei bacteriene”, a declarat Maria Gloria Dominguez-Bello, autorul principal al cercetării și profesor în cadrul Departamentul de Biochimie al Rutgers-New Brunswick.

Alti cercetatori care au studiat subiectul, spun că în viitor am putea fi capabili să prevenim anumite boli prin reintroducerea în organismul uman a acestor microbi pierduți de oameni. Dar acest lucru se poate întâmpla numai dacă cercetătorii colectează mai întâi microbii benefici de la populațiile îndepărtate din America Latină și din Africa, oameni care nu duc o viața modernă. Persoanele care trăiesc în societăți urbane au pierdut o parte substanțială din diversitatea florei intestinale. Spre exemplu flora intestinală a americanilor este în prezent de două ori mai puțin diversă și bogată decât cea a vânătorilor-culegători din satele amazoniene izolate.

Arcă a Lui Noe

Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/oamenii-de-stiinta-doresc-sa-construiasca-o-arca-a-lui-noe-doar-cu-microbi-din-corpul-omenesc-la-ce-ne-ar-ajuta-aceasta/


Like it? Share with your friends!

0