fbpx
0

O planetă pitică extrem de îndepărtată, numită Goblin, a fost descoperită de astronomi, în timp ce aceștia se aflau în căutarea misterioasei planete Nibiru, despre care se presupune că s-ar afla dincolo de Pluto într-o regiune misterioasă cunoscută sub numele de Norul Ort. Planeta a noua nu a fost văzută direct, dar această planetă pitică Goblin pare să se afle sub influența gravitațională a unui obiect gigantic nevăzut, lucru ce adâncește și mai mult misterul.

„Am detectat 2015 TG387 sau The Goblin în acest moment, pentru că se apropie cel mai mult de Soare. În restul de 99% din timp e imposibil de văzut. Aceste obiecte precum Goblin, 2012 VP113 și Sedna sunt, în cea mai mare parte a timpului, izolate de masa cunoscută a sistemului solar, ceea ce le face extrem de interesante. Pot fi folosite ca indicii pentru a înțelege ce se întâmplă la marginea sistemului solar, indicii care să ne conducă la Nibiru. Pe măsură ce găsim mai multe, putem înțelege mai bine extremitatea sistemului solar și planeta despre care credem că le influențează orbitele – ar fi o descoperire care ar redefini ceea ce știm despre evoluția sistemului solar”, a explicat David Tholen, astronom de la Universitatea din Hawaii și co-autor al studiului.

Noua lume de gheață are doar 300 km în diametru și se apropie cel mai mult de Soare la aproximativ 9,6 miliarde de kilometri. Pluto e la circa 34 UA, ceea ce face ca Goblin să fie de 2,5 ori mai departe. În cel mai îndepărtat punct, este la circa 503 miliarde de kilometri distanță de Soare. Goblin are nevoie de aproximativ 40.000 de ani ca să facă un ciclu de rotire în jurul Soarelui. Mai mult, face parte din ceea ce astronomii numesc ETNO (obiect transneptunian extrem), un grup de obiecte spațiale, probabil mii, localizate dincolo de orbita planetei Neptun. Alte două obiecte ETNO au mai fost descoperite până acum, și anume: 2012 VP113 și Sedna. Acestea sunt la 80 UA, respectiv 76 UA distanță de soare.

planetă pitică

Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/din-ce-in-ce-mai-aproape-de-descoperirea-planetei-nibiru-astronomii-au-observat-o-noua-planeta-pitica-la-marginea-sistemului-nostru-solar-legatura-dintre-aceasta-si-presupusa-planeta-x/


Like it? Share with your friends!

0
Share via