fbpx
0

Titanic II, replica modernă a celebrului Titanic, care s-a scufundat în 1912, ar putea colinda din nou mările și oceanele lumii începând cu anul 2022. Omul de afaceri și politicianul australian Clive Palmer, aflat în spatele inițiativei controversate, a anunțat, în septembrie, că proiectul a fost reluat, după o dispută financiară cu guvernul chinez care a oprit dezvoltarea lui în 2015. Ideea a fost lansată pentru prima dată în 2012, iar replica Titanicului va avea la bord același număr de pasageri ca și predecesorul său, și anume 2.400 de pasageri. Nava va pleca din Dubai şi, după o călătorie de două săptămâni, ar trebui să ajungă cu bine în Southampton, Marea Britanie. De acolo va avea acelaşi traseu ca nava originală, urmând să fie ancorată în portul din New York. Replica Titanicului va costa 500 de milioane de dolari, iar până în prezent nu au fost oferite mai multe informaţii despre preţurile biletelor şi nici despre momentul în care acestea vor fi disponibile.

“Nava va reface călătoria originală. Își va purta pasagerii de la Southhampton la New York, dar ulterior vor urma și alte călătorii în puncte îndepărtate de pe glob, readucând la viață spiritul călătoriilor de plăcere pe mare”, a declarat Clive Palmer. Pentru prevenirea unui nou dezastru, Titanic II va fi echipat cu mult mai multe bărci de salvare, va avea echipamente moderne de navigație și radar.

RMS Titanic a fost cel mai mare pachebot din lume, la vremea sa. La data de 14 aprilie 1912, la doar 4 zile de la plecarea din portul Southhampton, orele 23:40, s-a ciocnit de un aisberg și s-a scufundat în doar 3 ore. În urma naufragiului și-au pierdut viața 1514 persoane din 2228 pasageri, acesta fiind unul din cele mai cumplite dezastre maritime pe timp de pace din istorie. Titanic a fost proiectat de unii din cei mai experimentați ingineri și a folosit unele dintre cele mai avansate tehnologii ale vremii.

Titanic


Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/noul-titanic-va-fi-lansat-la-apa-in-jurul-anului-2022-va-fi-o-replica-perfecta-a-celebrului-pachebot-scufundat-in-1912/


Like it? Share with your friends!

0