0

Înmormântare este dintre cele mai sacre și ritualizate activități din întreaga lume. Și dacă noi suntem obișnuiți cu îngroparea corpului celui decedat în pământ sau, eventual, cu incinerarea, în alte culturi există practici șocante. Astfel, în Tibet dar și în unele provincii din China, Mongolia, Sichuan și Qinghai, precum și în anumite părți ale Indiei, cum ar fi Sikkim se practică Sky Burial sau înmormântarea în cer… În cadrul acestor ritualuri decedatul este așezat pe o zonă înaltă, muntoasă, pentru a se descompune sau pentru a fi mâncat de vulturi. Acest tip de înmormântare se practică în locuri specifice din Tibet. Unul dintre cele mai cunoscute zone este Mănăstirea Drigung. Procedura are loc pe o stâncă plată, iar rudele celui decedat pot rămâne în apropiere până la finalizarea procesului de descompunere.

Potrivit descoperirilor arheologice din regiunea Tibetului, ritualul ar fi putut fi rezultatul unor motive practice. Solul din Tibet este unul stâncos iar săparea de morminte o luptă titanică. De asemenea, lemnul este un bun foarte valoros, iar folosirea sa la cavouri ar fi însemnat o risipă pentru acești oameni. Primele însemnări ale acestei practici au fost descrise pentru prima dată în secolul al XII-lea în „Cartea morților” budiste. Procedura pare să fi fost influențată de tantrismul tibetan find veche de mii de ani. Inițial, practica a fost considerată primitivă de către autoritățile chineze și mongole, care au interzis-o. Cu toate acestea, ea încă se practică în mod obișnuit în zonele rurale, greu accesibile.

Înainte de procedura de înmormântare, călugării cântă mantra în jurul corpului și ard tămâie. După terminarea cântărilor, corpul este depus pe niște pietre în așteptarea vulturilor. După câteva zile de stat în Soare și ciugulit de păsările de pradă, oasele sunt sparte, măcinate și amestecate cu tsampa, un fel de făină de orz, apoi date altor păsări care așteptau ca vulturii să se îndepărteze. În unele cazuri, întregul corp poate fi tăiat în bucăți, zdrobit și amestecat cu tsampa înainte de a fi dat vulturilor.

înmormântare

Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/mod-neobisnuit-de-inmormantare-in-tibet-trupurile-celor-decedati-sunt-date-ca-hrana-pentru-vulturi/


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF