0

Vrei sa traiesti mult si bine? Ei bine, ai toate sansele: sunt cateva lucruri simple pe care le poti face pentru a promova longevitatea.

Cercetatorii incep sa inteleaga cum imbatranim si descoperiri tot mai interesante indica telomerii. Aceste structuri sunt secvente scurte si repetitive de ADN, care izoleaza capetele cromozomilor pentru a proteja ADN-ul in timpul diviziunii celulare.

Odata cu inaintarea in varsta, telomerii se scurteaza pana in momentul la care diviziunea celulara cedeaza si are loc apoptoza, sau moartea celulara. Cu alte cuvinte, “lungimea telomerica” prezice imbatranirea la nivel celular.

Exista si o preponderenta a datelor care arata ca enzima telomerica, denumita telomeraza (care reface lungimea indicatorilor de imbatranire doar la celulele imature), este activata in celulele canceroase, ceea ce le face nemuritoare.

Esential este sa luam procesul de imbatranire in serios. Din fericire, o stare buna de sanatate incepe cu alegeri alimentare intelepte.

Iata noua pasi antiimbatranire:

1. Consuma miso, tofu si tempeh.

Soia este unul dintre alimentele cele mai promovate contra imbatranirii si este dovedit ca reduce inflamatia si imbunatateste functionarea hormonilor sexuali – totul la nivel ecogenetic. Atat femeile cat si barbatii ar trebui sa consume miso, tofu si tempeh.

2. Foloseste cu generozitate uleiul de masline.

Multe studii arata ca uleiul de masline are un impact major asupra sanatatii. Specific dietei mediteraneene, uleiul de masline s-a dovedit a avea efecte de protectie contra unor boli precum cancerul.

Uleiul de masline inhiba manifestarea genelor pro-inflamatorii, explicand in parte riscul redus de boli cardiovasculare, dementa si cancer la populatiile din zona mediteraneana, pentru care uleiul de masline este sursa principala de grasime alimentara.

Sursa: https://howandwhy.ro/sanatate/577-Metode-simple-antiimbatranire.html


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF