fbpx
0

Un meci de fotbal „amical” desfășurat înainte de Revelion între echipe care reprezentau două carteluri rivale dintr-o închisoare mexicană s-a transformat într-o baie de sânge după ce o deposedare controversată a degenerat într-o dispută cu împușcături.

De peste zece ani, Cieneguillas, o închisoare cu grad de securitate mediu din statul mexican Zacatecas, adăpostește infractori periculoși, care reprezintă nu mai puțin de șase carteluri de droguri din Mexic.

În încercarea de a atenua presiunea rivalității dintre aceste organizații criminale, conducerea închisorii a autorizat un meci de fotbal între echipele care reprezentau Los Zetas și Cartelul Golfului, în ziua dinaintea Revelionului. Însă ceea ce trebuia să fie o întâlnire amicală s-a transformat brusc într-o luptă mortală cu arme de foc.

După ce, timp de o zi întreagă, li s-a permis să fie vizitați de familiile lor, deținuții s-au strâns în curtea închisorii ca să asiste la meciul de fotbal dintre Cartelul Golfului și Los Zetas, așteptat cu nerăbdare.

Galeria cu puști și pistoale

Presa locală a relatat că totul a decurs bine, până când o deposedare controversată într-un careu a surescitat atât de mult unii deținuți, încât aceștia au scos pistoalele și au început să tragă în rivalii lor.

Nimeni nu știe cu exactitate cum au ajuns pistoalele în închisoare, dar se pare că unii dintre cei care au tras aveau asupra lor și arme cu țeava lungă.

Personalul închisorii și forțele Gărzilor Naționale au avut nevoie de mai mult de trei ore pentru a stinge revolta în urma căreia 16 persoane au murit și alte 5 au fost grav rănite.

Patru arme de foc au fost confiscate în urma investigației, precum și mai multe cuțite, ciocane și telefoane mobile.

La puțin timp după meciul sângeros, Cieneguillas a fost din nou zguduită de violențe când un membru al Cartelului Golfului a fost ucis de propria lui bandă pentru că ar fi trădat.

De mult timp, închisoarea aceasta este considerată un punct fierbinte al sistemului penitenciar mexican și autoritățile încearcă să păstreze pacea printre cei 1000 de deținuți, printre care se numără mulți membri ai unor organizații criminale rivale.


Sursa: incredibilia.ro


Like it? Share with your friends!

0