0

Arheologii elvețieni au făcut o descoperire cu adevărat uimitoare și cu un potențial uriaș din punct de vedere istoric. Îngropată într-un mormânt antic, o mâna de bronz veche de cel puțin 3.500 de ani, cu o manșetă de aur în jurul încheieturii mâinii, îi intrigă pe cercetători, artefactul fiind unic. Nimic de genul acesta nu a fost descoperit vreodată în această parte a Europei, așa că cercetătorii nu sunt siguri cu ce au de-a face. Se pare că este un simbol al puterii, dar nu este clar dacă a făcut parte dintr-o sculptură mai mare sau dacă este un obiect personal.

Serviciul Arheologic al Cantonului Berna efectuează în prezent o analiză științifică detaliată și spune că toate aceste întrebări vor primi răspunsuri în câteva luni. Datarea preliminară a emisiilor de carbon a plasat artefactul între 1500 și 1400 î.H.

“Din discuțiile cu specialiștii elvețieni, germani și francezi, nu a mai fost găsit niciodată un artefact similar datând din epoca bronzului în Europa Centrală. Prin urmare, este un obiect unic și remarcabil”, a declarat într-un comunicat de presă Serviciul Arheologic al Cantonului Berna.

Așa-numita “mână de Prêles” a fost descoperită în două etape, prima bucată în toamna anului 2017, alături de o lamă de pumnal din bronz și de mai multe coaste umane. Apoi, în vara anului 2018, arheologii care lucrau la acest sit au descoperit rămășițele scheletice ale unui adult, care părea îngropat într-o construcție de piatră mult mai veche. Mormântul lui conținea, de asemenea, o broșă de bronz, un ornament de păr din bronz și rămășițe de placă de aur și o altă parte din mâna de bronz. Descoperind identitatea acestui om misterios, cercetătorii speră că ar putea să descifreze semnificația din spatele mâinii de bronz neobișnuite.

“Probabil a fost un personaj din înalta societate. Este încă prea devreme pentru a determina dacă mâna a fost făcută în regiunea lacului Biel, unde a fost descoperită sau în altă parte.
Mâna

Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/mana-misterioasa-de-bronz-veche-de-3-500-de-ani-descoperita-in-europa-arheologii-elvetieni-sustin-ca-artefactul-este-unic/


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF