fbpx
0

O parte a unui mamut mumificat a fost resuscitată cu succes de cercetătorii japonezi, scrie Science Alert. Ei au introdus nucleele celor mai bine conservate celule ale mamutului în embrionii de rozătoare care au devenit astfel activi. Cu acest experiment de succes, știința se apropie de a aduce mamuții înapoi la viață, spun cercetătorii.

Mamutul mumificat a trăit acum 28.000 de mii de ani. Deşi experimentul japonezilor a fost încununat cu succes, cercetătorii admit totuși că în momentul de fața, cu tehnica disponibilă, este imposibil să poți resuscita complet un mamut.

În timpul experimentului, cercetătorii au extras măduvă osoasă și mușchi din corpul mamutului, ei obținând 273,5 miligrame de substanță biologică. Au fost selectate 88 de celule moarte cu nucleele cel mai puțin afectate, dintre care unele au fost introduse în embrioni vii de rozătoare. Este curios că o serie de embrioni modificati au demonstrat o activitate care în mod normal precede diviziunea celulară.

Oamenii de știință confirmă faptul că readucerea la viața mamuților este inaccesibilă astăzi, dar această experiență este un pas înainte şi ajută știința să atingă acest obiectiv. În viitor, cercetătorii intenționează să obțină celule active și să inducă diviziunea celulară cu ADN-ul unui mamut.

Experimentul a fost făcut pe mamutul numit Yuka, din specia Mammuthus primigenius, care a fost găsit pe malul Mării Laptev, în Orientul Îndepărtat al Rusiei, în 2010. Rămășițele sale, părul și țesuturile moi au fost bine conservate în permafrost.

Mamutul îngheţat a fost descoperit de vânători de fildeş din Siberia. Animalul avea răni cauzate de lei, dar şi de oameni. „Este clar că mamutul s-a luptat pe viaţă şi pe moarte cu un prădător, cel mai probabil cu un leu. Interesant este faptul că, la scurt timp după ce a murit, se pare că animalul a fost furat de oameni”, explică cercetătorul Daniel Fisher de la Universitatea Michigan.


Citește mai mult: https://stiinta-mister.ro/experiment-revolutionar-mamut-mumificat-acum-28-de-mii-de-ani-a-fost-resuscitat-cu-succes-de-oamenii-de-stiinta-japonezi/


Like it? Share with your friends!

0