fbpx
0
5 shares

1. Fericirea. Cand esti fericit, lucrul acesta ii influenteaza si pe ceilalti, spun studiile. Se pare ca atunci cand ai o dispozitie buna, si ceilalti vor fi influentati. Sansele ca prietenii tai sa fie fericiti daca tu esti la fel, cresc cu pana la 25%.

2. Obezitatea. Potrivit studiilor, cand cineva acumuleaza un anumit numar de kilograme, cresc sansele ca oamenii apropiati sa treaca prin aceeasi experienta. Cand oamenii devin supraponderali sau obezi, se poate schimba modul in care ceilalti percep importanta modului in care trebuie sa arate, spun studiile. Ai putea adopta chiar obiceiurile nesanatoase ale persoanei care in ultima perioada a acumulat unele kilograme.

3. Cascatul. Poate stiai deja ca este contagios cascatul. Dar stiai ca oamenii nu sunt singurii afectati de acest fenomen? Acelasi lucru se intampla si in cazul cainilor. Atunci cand vad un om cascand, cainii fac acelsi lucru. Mai ales daca este vorba despre stapanul lor.

4. Renuntarea la fumat. Stiai ca daca o persoana renunta la fumat, atunci sansele ca cineva apropiat sa faca acelasi lucru cresc cu pana la 36%?

5. Scaderea in greutate. Daca o persoana apropiata slabeste, atunci sansele ca cineva din cercul de prieteni sau din familie sa treaca prin aceleasi transformari fizice si sa piarda unele kilograme in plus sunt mari.

6. Negativismul. Am mentionat ca fericirea este contagioasa. Insa la fel de contagios este si negativismul. Se pare ca atunci cand in preajma ta sunt oameni care au o gandire negativa sau sunt coplesiti de sentimente negative, sansele ca si tu sa gandesti ca ei sau sa ai aceeasi stare de spirit cresc foarte mult, spun studiile.

7. Stresul. Cand cei din jur sunt stresati, creierul nostru reactioneaza imediat. Simte ca ceilalti sunt stresati si elibereaza hormonul de stres numit cortizol, care ne afecteaza si pe noi si ne da starea celor din preajma noastra.


Sursa: https://teotrandafir.com/


Like it? Share with your friends!

0
5 shares
Share via