fbpx
0

Oamenii de stiinta australieni au descoperit ca nordul statului Botswana este locul in care isi are originea omul modern, potrivit unui studiu publicat de revista Nature.

La sud de bazinul fluviului Zambezi, regiune care include nordul Botswanei si parti din Namibia si Zimbabwe, stramosii lui Homo Sapiens au aparut acum 200.000 de ani, potrivit cercetatorilor citati de CNN.

Acest nou studiu arata ca stramosii omului modern au locuit timp de 70.000 de ani in aceasta regiune, inainte ca schimbarile climatice sa-i determine sa paraseasca Africa si sa se imprastie pe tot globul.

Anterior, fosilele descoperite sugerau ca oamenii moderni provin din estul Africii. Urme de ADN atesta ca este vorba de fapt de sudul Africii, unde se afla si Botswana.

Este sigur de ceva timp ca oamenii asa cum ii stim azi au aparut in Africa acum 200.000 de ani. Ceea ce a constituit o dezbatere a fost locul in care s-au nascut si de unde au plecat stramosii nostri. Am reusit sa stabilim ceea ce credem ca a fost leaganul civilizatiei“, a declarat Vanessa Hayes, coordonatoarea studiului, de la Garvan Institute of Medical Research si University of Sydney.


Citește mai mult: cunoastelumea.ro


Like it? Share with your friends!

0