fbpx
0

Istoricul și publicistul american LARRY L. WATTS nu este un nume necunoscut în România. Neinhibat de nicio prejudecată istorică sau vreun parti-pris politic, el a rescris istoria recentă a României de pe poziția istoricului profesionist care nu escamotează probele și nu deturnează sensul faptelor, așa cum fac mulți dintre așa-zișii istorici români. Cărțile lui au o franchețe exemplară și dezarmantă pentru toți cei care ne boicotează istoria și identitatea, fie ei români sau străini.

Dintre aceste cărți, menționăm „Reforma militară românească şi integrarea în NATO”, „O Casandră a României. Ion Antonescu şi lupta pentru reformă 1918‐1941” (volum considerat drept cea mai bună biografie politică a Mareşalului Antonescu), „Cei din urmă vor fi cei dintâi” și „Fereşte‐mă, Doamne, de prieteni”. Acesta din urmă este un volum monumental de  795 de pagini, cu aproape 3000 de note de subsol şi o bibliografie de peste 800 de titluri.

În această carte, care a produs un veritabil cutremur în conştiinta publicului avizat, Larry L. Watts analizează războiul rece clandestin dus de țările din Pactul de la Varşovia cu România. O Românie pe care, în cartea sa, americanul nostru o plasează la înălțimea şi în lumina adevărului istoric. Într-un interviu acordat Irinei Airinei, pentru cartea acesteia, „Anamnezis”, Larry L. Watts sintetizează și relevă adevărul privind atitudinea dușmănoasă țărilor vecine față de România, precum și poziția Satelor Unite.

LARRY L. WATTS: Războiul secret împotriva României. Noi, americanii, nu am ştiut prea multe despre situaţia României, românii fiind nerecunoscuţi că naţionalitate şi religie în Imperiul austro-ungar. Ei i-au catalogat foarte urat pe români şi au făcut un apel la uciderea lor în masă. Ceea ce s-a şi întâmplat, în Transilvania, în 1849. Ca şi în Basarabia, în acea perioadă. Politica justificativă a Imperiului Ţarist, aceeaşi cu cea a Imperiului Habsburgic, apoi austro-ungar, a funcţionat şi în Statele Unite, unde băştinaşii, cuceriţi prin expansiune imperialistă, au fost etichetaţi ca inferiori, ca un pericol pentru toată lumea.


Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/larry-watts-romania-scoasa-din-jocul-european-de-fostii-prieteni-din-pactul-de-la-varsovia-razboiul-secret-impotriva-romaniei/


Like it? Share with your friends!

0