0

Deseori spunem că ochii sunt fereastra spre suflet, dezvăluind ceea ce gândim și simțim. Acum, cercetări noi arată că ochii dumneavostră pot, de asemenea, să indice personalitatea pe care o aveți, prin modul în care se mișcă. Dezvoltat de Universitatea Australiană de Sud în parteneriat cu Universitatea din Stuttgart, Universitatea Flinders și Institutul Max Planck pentru Informatică din Germania, software-ul de scanare a mișcărilor oculare utilizează mai mulți algoritmi matematici care, potrivit creatorilor săi, pot identifica personalitatea unei persoane. Constatările arată că mișcările ochilor dezvăluie dacă oamenii sunt sociabili, conștiincioși sau curioși.

Cercetătorii au urmărit mișcările ochilor a 42 de participanți, în timp ce aceștia au întreprins activități zilnice în jurul unui campus universitar și, ulterior, și-au evaluat trăsăturile de personalitate folosind chestionare bine stabilite. Medicul de la UniSA, Tobias Loetscher, susține că studiul oferă noi legături între mișcările ochilor și trăsăturile de personalitate și oferă perspective importante pentru domeniile emergente.

„Există cu siguranță potențialul pentru aceste constatări de a îmbunătăți interacțiunile om-mașină. Oamenii caută mereu servicii îmbunătăţite, personalizate. Însă roboţii din prezent sunt computere, nu sunt conştienţi social, aşadar nu se pot adapta trăsăturilor nonverbale. Cercetarea ne oferă oportunitatea să îmbunătăţim computerele şi roboţii pentru ca ei să devină mai naturali şi să interpreteze mai bine semnalele sociale umane. Și datorită abordării noastre, nu numai că validăm rolul personalității în explicarea mișcării ochilor în viața de zi cu zi, ci și că noi caracteristici ale mișcării ochilor sunt predictori ai trăsăturilor de personalitate”, a declarat Dr. Loetscher.

Desigur, această cercetare trebuie însoțită și de altele mai aprofundate până să se poată da un verdict clar cum că mișcările ochilor noștri ne dezvăluie cu adevărat personalitatea. Totuși, există niște lucruri uimitoare despre ochii noștri pe care puțini dintre noi le cunosc. Spre exemplu, pupila se dilată cu până la 45% atunci când privim persoana iubită.

personalitatea


Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/inteligenta-artificiala-va-poate-citi-personalitatea-doar-urmarind-miscarile-ochilor/


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
2
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF