fbpx
0
6 shares

La mai bine de 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, misterul încă planează asupra morții lui Adolf Hitler. Conform variantei accepate de istorie, există niște documente desecretizate și, la 30 aprilie 1945, în timpul ultimelor lupte grele în Berlin, pe când trupele sovietice se aflau la mică distanță de cancelaria Reich-ului, Hitler s-ar fi sinucis. Înainte de a comite acest ultim act, își otrăvise câinele pentru a testa otrava.

Totuși nu toată lumea a acceptat această variantă a sinuciderii omului care a dezlănțuit iadul în Europa și nu numai. De la numeroase documentare difuzate de posturile de nișă și până la detectivi particulari sau chiar agenți CIA, o serie de oameni au încercat să dovedească faptul că Hitler nu s-a sinucis în acel buncăr, ci a reușit să scape și să se refugieze în America de Sud.

Potrivit Euronews, care citează mai multe documente declasificate de către CIA, legate de asasinarea lui JFK, informatorii americani ai agenției l-ar fi reperat în anii 1950 pe Adolf Hitler, viu și nevătămat, în Columbia.

Documente

Agentul dublu Phillip Citroen l-a observat pe fostul dictator nazist într-un loc numit „Residences Coloniales” din orașul Tunja, Columbia, pe care îl descria ca fiind: „populat cu prea mulți foști naziști germani. Nemții care locuiesc în Tunja îl urmăresc pe Adolf Hitler cu înverșunare și îi oferă mereu salutul nazist”, se arată în documentul CIA.

În încercarea de a-și dovedi povestea, Citroen le-a trimis americanilor și o fotografie a bărbatului despre care acesta presupunea că ar fi Hitler. Deși Citroen era fost ofițer SS, recrutat de către agenția americană după terminarea războiului, tocmai pentru a-i urmării pe naziștii ajunși în America de Sud, CIA-ul nu a luat în serios dovezile primite și nu a investigat pista decât din 1955.

n acel an, un alt spion american, trecut în documentele americane sub apelativul Cimelody-3, le-a raportat superiorilor faptul că în vizitele repetate din Columbia l-a reperat și el pe acest presupus Hitler care, conform datelor de identificare, se numea Adolf Schuttlemayer.


Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/documente-desecretizate-ale-cia-indica-faptul-ca-hitler-traia-in-anii-1950-in-columbia/


Like it? Share with your friends!

0
6 shares
Share via