0

În trecut, organele erau răcite înainte de a fi folosite pentru transplant. Pentru că tehnologia avansează, era de așteptat să se găsească alternative la metoda clasică.

Sistemul s-ar putea traduce simplu drept „inimă în cutie” și a fost creat de Transmedics. Acesta este constituit dintr-un recipient transportabil, care păstrează inima la temperatura și umiditatea potrivite, în timp ce o aprovizionează cu oxigen, sânge și nutrienții necesari. Aceștia sunt administrați printr-un tub conectat la inimă, care o ajută să continue să bată. Deocamdată, sistemul costă 250.000 de dolari, adică e prea scump pentru a fi distribuit deja spitalelor, potrivit Technology Review.

De asemenea, dispozitivul permite chirurgilor să ia inimi la la donatori care nu ar fi fost, în condiții normale, eligibili. Acum, numărul posibililor donatori nu mai e limitat la oamenii aflați în moarte cerebrală, dar cu corpuri sănătoase. Noua tehnologie poate reanima o inimă care a încetat să bată, chiar și într-un corp care a suferit o moarte circulatorie. Cu alte cuvinte, poate învia o inimă moartă.

Sursa: https://howandwhy.ro/cultura/1909-Dispozitivul-care-poate-invia-inima-unui-om-mort.html


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF