0
8 shares

Specialiştii au descoperit că racul împlatoşat are capacitatea de a se clona din cauza unei mutaţii.

Specialistul Carl Zimmer a studiat toate speciile de femele cunoscute pentru dimensiunile lor mari şi a ajuns la concluzia că acestea ”nu existau” în urmă cu 25 de ani. Conform Science Alert, racul împlatoşat a devenit popular printre proprietarii de acvarii datorită mărimii sale şi a numărului enorm de ouă pe care putea să le depună.

”În timp ce specia devenea tot mai populară, racul a început să depună o cantitate uriaşă de ouă fără să se împerecheze,” a declarat Zimmer. La scurt timp, specialiştii au descoperit o mutaţie genomică care a permis speciei să se înmulţească enorm. În prezent, specia se găseşte într-un număr foarte mare în mai multe zone ale Europei, în ciuda  interdicţiei Uniunii Europene de producere, distribuire sau eliberare în natură a animalului.

În Madagascar, de pildă, populaţia de raci a crescut la un nivel alarmant ce stârneşte îngrijorarea autorităţilor. ”Specia Marmorkrebs produce doar femele fertile, fapt ce a permis apariţia unui nivel ridicat de exemplare ale speciei,” a declarat Zimmer. Până în prezent nu este cunoscut momentul în care înmulţirea speciei se va opri.


Citeste mai mult:  http://www.descopera.ro/dnews/16974353-din-cauza-unei-mutatii-aceasta-specie-de-rac-are-capacitatea-de-a-se-clona


Like it? Share with your friends!

0
8 shares

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
1
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
2
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF