0
1 share

În ultimul secol dieta oamenilor s-a schimbat drastic. Alimentele au fost supuse unui amplu proces de transformare. O mare parte din alimentația noastră conține coloranți sintetici, hormoni de creștere, pesticide, conservanți, arome artificiale etc. Află de la specialiști cum funcționează organismul și cum poți elimina toxinele acumulate de-a lungul timpului.

Corpul – o adevărată bombă toxică

Stilul nesănătos de viață ne transformă corpurile în adevărate depozite de deșeuri toxice. Organismul acumulează toxine din consumul de alimente, de medicamente, de alcool, nicotină și cafeină și alte produse care fac parte din stilul de viață modern.

Când avem un corp intoxicat, ficatul este pricipalul organ compromis. Acest organ este ca o “mașină de spălat a corpului”. Alte organe care lucrează în sinergie cu ficatul sunt rinichii, intestinul gros și cel subțire, plămânii, limfa și pielea. Este necesar ca acestea toate să lucreze în armonie, altfel rezultatele finale vor avea un impact negativ asupra corpului.

Acționează la momentul potrivit

Cum îți dai seama că ai un corp supraîncărcat? Simtomele sunt următoarele: dureri de cap, cearcăne, limbă încărcată, probleme respiratorii, alergii, insomnii, nas înfundat, dureri de spate, senzație generală de disconfort. De asemenea, pot apărea afecțiuni precum artrita, constipația, congestia sinusală, ulcer sau psoriazis.

De ce avem nevoie de detoxifiere? Deoarece organismul nostru nu mai poate face față cantității mari de toxine provenite din alimente și din mediul înconjurător. Sistemul nervos nu mai poate controla corect impulsurile, ceea ce duce la stări de confuzie, irascibiliatate, iritare. Primul pas spre un stil de viață sănătos este includerea sucurilor naturale în alimentația zilnică.

Beneficiile sucurilor naturale

Stoarcerea legumelor și fructelor presupune extragerea lichidului nutrițional din acestea. Este recomandat să păstrezi și pulpa deoarece este bogată în fibre. Alege pe cât de mult poți fructe și legume organice.

Principala diferență dintre sucul preparat acasă și cel cumpărat este că cel din urmă este tratat termic, proces care îi alterează gustul și proprietățile.

Sucul proaspăt stors reprezintă o sursă bogată de enzime și antioxidanți, contribuie la curățarea organismului de toxine și la regenerarea și repararea acestuia. Un sfat important cu privire la extragerea sucurilor: stoarce legumele și introdu în blender fructele întregi. Astfel vei obține un smoothie sănătos și în același timp bogat în fibre.

Detoxifiere pentru un stil de viață sănătos

Oferă-le clientelor tale următoarele recomandări pentru a populariza și încuraja consumul de alimente detoxifiante:

 • Crește aportul de fibre cu alimente precum orez brun, sfeclă roșie, varză roșie, broccoli, prune uscate, smochine, spirulină și alge.
 • Pentru curățirea și protejarea ficatului este ideal să consumi zilnic foarte multă apă și să adopți o dietă anuală de detoxifiere. Ierburi precum păpădia, brusturele, armurariul și ceaiul verde natural ajută la detoxifierea ficatului.
 • Aportul zilnic de vitamina C contribuie la producerea de glutation, un compus necesar ficatului pentru eliminarea toxinelor.
 • Respiră adânc pentru a permite oxigenului să circule și să stimuleze circulația limfatică.
 • Concentrează-te pe gânduri și emoții pozitive pentru a combate stresul.
 • Mergi la un centru SPA pentru o ședință de hidroterapie. Aceasta poate fi realizată și acasă.
 • Alternează dușurile fierbinți (5 minute) cu cele reci (30 de secunde). Repetă procesul de trei ori.
 • Transpiră într-o saună umedă. Perspirația și circulația intensă ajută la eliminarea substanțelor toxice.
 • Încearcă periajul uscat al pielii la un centru de înfrumusețare sau la un salon de masaj, pentru a stimula circulația limfatică.
 • Fă exerciții. Adoptă o rutină zilnică de mers sau înscrie-te la un curs de yoga, sari coarda, înoată sau fă streching. Sunt activități care accelerează procesul de detoxifiere.
 • Include procesul de extragere a sucurilor naturale în dieta cotidiană.
 • Mergi la salon pentru aromaterapie. Cumpără și pentru acasă uleiuri esențiale pentru o terapie de inhalare prin difuzie sau folosește-le pentru prepararea scroburilor de corp sau a uleiurilor de baie.

Vitalitate pe termen lung

Sucurile naturale și smoothie-urile sunt băuturi magice deoarece constituie o nutriție ușoară, fără să necesite mestecare ori o digestie viguroasă. Ingredientele sunt preponderent alcaline și conțin numeroase enzime alimentare active.

Pe lângă fructe și legume adaugă și unul dintre următoarele produse: lămâie, grapefruit, ghimbir, ardei iute etc. Toate aceste ingrediente vor porni procesul natural de detoxifiere.


Sursa: https://www.lneonline.ro/dosar/detoxifiere-cu-sucuri-naturale_35


Like it? Share with your friends!

0
1 share

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
1
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF