0
9 shares

În nordul Arabiei Saudite, într-un loc arid, prea puțin ospitalier, au fost descoperite câteva sculpturi neobișnuite, reprezentând cămile.

Animalele sunt înfățișate în mărimea lor naturală și au, se pare, o vechime respectabilă, de aproximativ două milenii.

Anticele opere de artă se află în provincia Al Jawf, din nord-estul Arabiei Saudite, nu departe de Iordania. Dacă opera aparține arabilor din vechime, ea a fost realizată, foarte probabil, sub influența civilizației parților (iranieni). De ce au realizat artiștii din vechime aceste statui într-un asemenea mediu ostil și îndepărtat de orașele acelor timpuri rămâne o întrebare fără răspuns.

sculpturi

 

Sculpturile realizate pe suprafețele unor stânci nu sunt o raritate în multe dintre zonele Orientului Apropiat, cum ar fi Mesopotamia. Numai în deșertul Negev sunt sute, majoritatea fiind încă nedatate. Însă nicăieri în Peninsula Arabică nu au fost observate, până acum, asemenea sculpturi în care să fie reprezentate cămile în mărime naturală.

La fața locului nu a fost găsit nici măcar un artefact (unealtă) care să fi fost folosit la cioplirea în stâncă a impresionantelor reliefuri. Nici urmă de ciocane sau dălți! Din păcate, unele dintre sculpturi au fost deteriorate și accesul la acestea nu este facil, situându-se pe un teren aflat în proprietate privată.


Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/in-desertul-arabiei-saudite-au-fost-descoperite-sculpturi-misterioase-reprezentand-12-camile-in-marime-naturala-ce-vechime-li-se-atribuie-si-ce-rol-aveau/


Like it? Share with your friends!

0
9 shares

What's Your Reaction?

Cry Cry
2
Cry
Cute Cute
1
Cute
Damn Damn
3
Damn
Dislike Dislike
1
Dislike
Like Like
4
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
1
Love
Win Win
1
Win
WTF WTF
1
WTF