fbpx
0

Astronomii australieni au au făcut o descoperire uimitoare, o gaură neagră care prezintă cea mai mare viteză de creștere, dintre toate obiectele cosmice de acest tip examinate până acum. La fiecare două zile, au observat oamenii de știință, monstrul cosmic devorează o cantitate de materie ce echivalează cu masa Soarelui. Dacă în centrul Căii Lactee ar exista o asemenea gaură neagră, viața de pe Terra n-ar avea nicio șansă.

Uluitoarea gaură neagră a fost examinată prin utilizarea telescopului SkyMapper de către astronomii de la ANU Siding Spring Observatory, care au efectuat o analiză a evoluției acelei zone de Univers ce acoperă o perioadă de 12 miliarde de ani. Obiectul cosmic ce devorează masa unei stele la fiecare două zile are, actualmente, o dimensiune (estimată) ce echivalează cu mărimea a 20 de miliarde de stele identice Soarelui.

Totodată, imensul obiect cosmic, care crește cu o viteză greu de imaginat, strălucește mai puternic decât o întreagă galaxie, datorită gazelor pe care le încorporează neîncetat. Zbuciumul materiei ce este devorată de către gaura neagră sau, cu alte cuvinte, fricțiunea intensă ce are loc, produce o uluitoare eliberare de lumină și căldură, arată specialiștii de la ANU Research School of Astronomy and Astrophysics.

Dacă „monstrul” supermasiv devorator de stele s-ar afla în mijlocul galaxiei noastre, el ar fi vizibil pe cerul nocturn, cu o strălucire de 10 ori mai puternică decât cea a satelitului natural al Pământului. Ar fi o zonă de gravitație imensă care ar spulbera toate stelele din vecinătate și apoi le-ar devora materia, cu voracitate.

Rata de creștere a monstrului cosmic supermasiv este de 1% la fiecare 2 milioane de ani. Cu ajutorul telescopului SkyMapper, astronomii au observat imensa cantitate de raze ultraviolete și raze X, produsă prin acțiunea imensei găuri negre. Din fericire și poate deloc întâmplător, Terra și sistemul nostru solar se află la o distanță imensă de monstrul cosmic care înghite stele și degajă radiații nimicitoare, în cantități formidabile. În prezent, originile și proprietățile găurilor negre sunt, încă, incomplet cunoscute.

descoperire uimitoare


Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/descoperire-uimitoare-in-univers-gaura-neagra-care-poate-devora-cate-o-stea-la-fiecare-doua-zile-obiectul-supermasiv-creste-in-dimensiuni-cu-o-viteza-formidabila/


Like it? Share with your friends!

0