fbpx
0

Se întâmplă fiecăruia dintre noi să ne trezim dimineața cu o durere în spate, o durere care nu era acolo cu o seară înainte și care nu e provocată de vreo leziune recent făcută. În momentele alea stai și te întrebi ce anume ai făcut în somn ca să îți provoace o asemenea durere în spate. Iată câteva motive pentru care e posibil să te doară spatele când te trezești!

Salteaua pe care dormi

Dacă se întâmplă să te trezești cu dureri de spate în mod repetat, poate fi un semn că salteaua pe care dormi nu îți oferă suficient suport pentru coloana vertebrală. Asta poate fi cauzată de uzură, de o saltea prost făcută sau probleme ale scheletului patului în care dormi. Dacă atunci când călătorești și îți petreci noaptea la un hotel te gândești că nu ai dormit așa de bine de mult timp, înseamnă că salteaua ta de acasă poate să nu fie adecvată pentru tine. Asigură-te că îți evaluezi patul și salteaua și că nu există uzuri care ar putea să îți pună în pericol coloana. Dacă există astfel de uzuri, ia o decizie bună pentru sănătatea ta și înlocuiește salteaua.

Poziția în care dormi

O altă posibilă cauză a durerii tale de spate poate fi poziția în care dormi. E posibil ca în somn să dormi prea mult în aceeași poziție și astfel să te trezești ușor înțepenit sau cu durere în spate. Poate că dormi pe burtă, ca majoritatea oamenilor, lucru care este contraindicat pentru o postură corectă. Sau poate că dormi pe spate, caz în care, dacă șoldurile tale nu sunt foarte flexibile, poți aplica prea multă presiune pe coloană. Cel mai bine e să încerci să dormi pe laterală, într-o poziție care să încurajeze curbele naturale ale coloanei. O altă opțiune ar fi să încerci să schimbi poziția de somn din când în când.

Modul în care te dai jos din pat

Poate părea prostesc însă cum te dai jos din pat poate avea o influență serioasă asupra durerilor de spate. Din păcate, majoritatea oamenilor se dau jos din pat într-o manieră care poate fi deranjantă pentru coloană, chiar dacă nu imediat. Dacă, atunci când te dai jos din pat, te ridici în fund și apoi îți rotești trunchiul pentru ca mai apoi să te dai jos din pat, aplici prea multă forță pe coloană deodată pentru că te bazezi pe coloană ca să te ridice din pat. În schimb, dacă te întorci pe o parte către marginea patului și te folosești de mâini ca să te ridici într-o poziție de șezut, nu pui la fel de multă presiune pe coloană, ulterior folosind picioarele pentru avântul necesar ca să te ridici, nu coloana.

Dacă crezi că niciunul dintre aceste motive nu ți se aplică ție, îți sugerez să faci o vizită medicului specialist pentru ca acesta să îți facă o serie de analize care ar putea detecta motivul pentru care te trezești cu dureri de spate.

Sursa: https://howandwhy.ro/stiati-ca/455-De-ce-te-doare-spatele-dimineata.html


Like it? Share with your friends!

0