0

Ca material, plasticul a schimbat efectiv felul în care trăim – este ieftin, poate fi turnat în practic orice formă şi este, în mare parte, uşor de reciclat (atunci când oamenii se deranjează s-o facă). Și atunci de ce mai folosim încă sticle de sticlă şi cutii de aluminiu pentru a depozita berea? Are legătură cu estetica? Gustul? Sau există un alt factor implicat?

Deşi mulţi vor fi surprinși să afle asta, se pare că berea este uneori ambalată în sticle de plastic în unele părţi ale lumii, de exemplu în Marea Britanie. Aici, sticlele de bere de plastic sunt un lucru destul de obişnuit la festivaluri şi alte manifestări similare. De fapt, la evenimentele deosebit de mari din Marea Britanie, este adesea obligatoriu ca alcoolul să se servească în sticle de plastic, lucru pe care autorul acestui articol l-a experimentat nemijlocit din ambele părţi ale barului.

De exemplu, în timpul Jocurilor Olimpice din 2012, Heineken, sponsorul oficial de băuturi alcoolice al evenimentului, a încărcat frigiderele din Londra cu peste un milion de sticle de bere de plastic realizate special pentru acesta. Deşi au declarat că au făcut-o din raţiuni legate de mediu, s-a speculat că motivul adevărat a fost preocuparea pentru siguranţă. La orice eveniment unde urmează să ai mii de oameni beţi din diverse culturi, care privesc o competiţie în care sunt implicaţi emoţional, toate astea în timp ce se află foarte aproape unii de ceilalţi, este logic să nu le dai mici „bâte” de sticlă şi un potenţial mijloc de a se înjunghia.

Sursa: https://howandwhy.ro/stiati-ca/1097-De-ce-nu-se-vinde-berea-in-sticle-de-plastic.html


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Cry Cry
1
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
1
Win
WTF WTF
1
WTF