0

Deşi unele ideologii încurajează munca în exces considerând că un astfel de obicei te poate face mai sănătos şi mai fericit, ideea unui weekend de trei zile este realizabilă şi poate constitui baza unei vieţi mai bune.

Costurile muncii în exces

Un număr mare de studii în cadrul cărora s-au analizat efectele muncii în exces au dezvăluit că aceasta poate scădea sănătatea fizică şi psihică a persoanelor. Munca peste program poate creşte riscul apariţiei cheagurilor de sânge, apariţia bolilor de inimă şi a diabetului.

Prin munca excesivă pierdem momentele cu familia şi prietenii, de asemenea, oamenii care muncesc mult nu reuşesc să mai preţuiască momentele simple ale vieţii.Din cauza muncii deseori oamenii sunt prea obosiţi pentru a-şi exploata şi celelalte pasiuni. Experţii consideră că modelul de muncă ar trebui schimbat, prin promovarea unor moduri alternative de viaţă decât cele centrate pe muncă.

Barierele programului de muncă scurt

Progresul tehnologiei a avansat continuu în ultimul secol, crescând nivelul de productivitate. Însă nu toate câştigurile productivităţii pot fi realizate prin orele de muncă scurte. Cel puţin în perioada modernă aceste câştiguri au fost utilizate pentru a creşte revenirea deţinătorilor de capital, deseori prin scăderea salariului angajaţilor.

Lipsa progresului reduce timpul petrecut la muncă în cadrul economiilor capitaliste moderne, acest fapt reflectă influenţa ideologiei, dar şi a conducătorilor. Consumerismul este un alt factor care a favorizat apariţia orelor lungi de muncă. Muncitorii sunt deseori persuadaţi să cumpere mai mult ceea ce se transformă în muncă mai multă pentru a avea bani pentru cele mai noi obiecte.

Sursa: https://howandwhy.ro/studiu/1134-De-ce-ar-trebui-sa-avem-un-weekend-de-trei-zile-Savantii-ofera-raspunsul.html


Like it? Share with your friends!

0

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF