fbpx
1

In cele ce urmeaza, va prezentam o serie de lucruri interesante si curiozitati despre Romania, care va vor face sa vorbiti sa vorbiti despre aceasta numai la superlativ.

Se spune ca Romania a fost un adevarat paradis al dinozaurilor, deoarece la noi au fost gasite foarte multe schelete de dinozauri.

Cele mai vechi fosile de homo sapiens cunoscute pana acum au fost descoperite tot in Romania, in Pestera cu oase, in sud-vestul tarii si se spune ca au o vechime de peste 38.000 – 42.000 de ani.

In judetul Bacau, in localitatea Lucacesti s-a construit prima sonda petroliera comerciala din lume, iar Romania este considerata prima tara din lume cu productie de petrol si exploatari intre vaile raurilor Trotus si Prahova.

Depresiunea Transilvaniei, aflata in centrul tarii este cea mai mare depresiune colinara din Europa.

Lacul Ursu, aflat langa Sovata este unic in lume datorita concentratiei de sare care este mai mica la suprafata si incepe sa creasca odata cu adancimea, iar aceasta determina variatia de temperatura pe verticala: la suprafata 20°C, la 1 metru adancime 40°C, 60°C la 1.5 metri.

Intre localitatile Eselnita si Dubova, pe malul Dunarii a fost cioplita in stanca cea mai inalta sculptura in piatra din Europa, chipul regelui Decebal, masurand 55 de metri inaltime si 25 de metri lungime.

Cea mai veche harta a Romaniei are o vechime de peste 400 de ani, si a fost lucrata la Brasov.

Desi nu se afla in totalitate pe teritoriul Romaniei, Muntii Carpati reprezinta cel mai mare lant muntos din Europa, avand o lungime de aproximativ 1500 de kilometri.


Read more: http://www.travel-romania.info/stiri/curiozitati-geografice-despre-romania-pe-care-putini-dintre-noi-le-stim/     


Like it? Share with your friends!

1