fbpx
0

Amintirile reprezintă acele momente pe care le păstrăm în mintea și în sufletul nostru. Din dorința de a nu le pierde și de a le transforma în ceva palpabil, omenirea a inventat fotografia.

În acest articol veți găsi cele mai interesante curiozități din domeniul fotografiei:

1. Prima „imagine fotografică” a fost creată în 1827  de Joseph Niepce  cu ajutorul unei camere obscure. Înainte de aceasta, oamenii foloseau camera obscură doar pentru vizualizarea fotografiilor.

2. Cuvântul „fotografie” a fost creat în 1829 de matematicianul și astronomul britanic Sir John Frederick William Herschel (1792 – 1871)  . De asemenea, el a inventat și termenii „pozitiv” și „negativ” utilizați în domeniul fotografiei.

3. În anul 1861 a fost realizată prima fotografie color de Fizicianul scoțian, James Clerck Maxweel a fotografiat o panglică de 3 ori: cu ajutorul unui filtru roșu, albastru și galben, apoi a combinat cele 3 imagini, obținând o imagine color.

4. Primul aparat foto digital a fost creat în decembrie 1975 de către Steve Sasson, angajat Kodak. Acest aparat nu a fost disponibil comercial nici chiar dacă în 1978 a fost lansat un patent de invenție.

5. Cel mai scump aparat de fotografiat a fost aparatul Leica 1923 O-Series, care a fost vândut la o licitație cu suma de 2.790.000 de dolari.

6. Pe bine-cunoscuta rețea de socializare Facebook, există aproximativ 240 de miliarde de fotografii. Zilnic sunt adăugate aproximativ 300 de milioane de poze.

7. Filozoful grec, Aristotel deține un rol esențial în fotografiile moderne de astăzi. Documentarea sa și teoriile dezvoltate despre camera obscură, au determinat o mai bună înțelegere a fenomenului optic.
8. Primul aparat foto digital avea o cameră de 1.4 mega-pixeli și costa aproximativ 10.000 de dolari.

9. Astăzi, pe suprafața Lunii se găsesc 12 camere Hasselblad. Acestea au rămas acolo în urma operațiunii Apollo 13.


Citeste mai mult: https://howandwhy.ro/stiati-ca/216-Curiozitati-din-domeniul-fotografiei.html


Like it? Share with your friends!

0