fbpx
0

Tarile lumii se diferentiaza intre ele dupa mai multe criterii cum ar fi: dezvoltarea economica, sistemul politic, educatie, cultura, populatie, fauna, relief etc. Am intocmit o lista de curiozitati despre tarile lumii pe care v-o prezentam mai jos:

1. Monaco si Cambodgia sunt singurele tari cu somaj 0%.

2. In Suedia, exista cate un autobuz la fiecare 1000 de persoane. Aici gasim cea mai buna retea de transport public.

3. În provincia Alberta din Canada au fost uciși absolut toți șoarecii. În prezent, este singură provincie din lume în care nu există asemenea rozătoare

4. Irlanda este singură țara europeană în care nu există șerpi.

5. In Etiopia, 9 din 10 nasteri au loc fara asistenta medicala. Datorita acestui lucru, tara are o mortalitate la nastere foarte ridicata.

6. Elvetia este tara cu cele mai multe paturi de spital pe cap de locuitor. Totodata, elvetienii petrec, in medie, 10 zile pe an in spital.

7. Libia este singura tara din lume care a avut steagul format dintr-o singura culoare (verde), intre anii 1977 si 2011.

8. Finlanda este considerata tara cu cea mai mica rata a coruptiei din intreaga lume.

9. Cele mai mari salarii oferite profesorilor sunt acordate in Elvetia. Aici, salariul unui profesor debutant porneste de la 2500 de euro pe luna.

10. Elevii din Japonia si Coreea de Sud sunt considerati cei mai buni din lume la matematica si alte stiinte exacte.

11. Cei mai mari consumatori de bere sunt cehii, iar pe locul doi se afla nemtii.

12. Norvegia este tara cu cea mai mare speranta de viata. Aceasta este 81,4 ani. Acest lucru se datoreaza faptului ca sistemul medical din aceasta tara este unul foarte dezvoltat

13. Hawaii se apropie de Japonia cu aproximativ 10 centimetri in fiecare an.

14. Norvegia este cea mai bună țară unde să fii mamă. Acesta tara ofera sume mari de bani mamelor pentru intretinerea copiilor, plus alte beneficii sociale.

curiozitati


Citeste mai mult: https://howandwhy.ro/stiati-ca/2813-Curiozitati-despre-tarile-lumii.html


Like it? Share with your friends!

0